Moj stav

HSP: U Srednjoj Bosni majorizacija Hrvata od Hrvata

banner

HSP BiH Srednjebosanskog kantona na čelu sa predsjednikom kantonalnog HSP BiH Slavenom Kraljevićem, apelira na hrvatske predstavnike u Vladi SBK da prestanu gledat na osobne i usko stranačke interese.

„Stanje Hrvata Srednje Bosne je haotično i nikad gore, na žalost isti koji bi trebali voditi brigu za svoj narod oni za to ne mare. Hrvati Središnje Bosne su uz velike napore i ogromne žrtve uspjeli sačuvati svoja ognjišta i izboriti se za to da ravnopravno sudjelujemo u svim vladajućim strukturama naše županije, da upravljamo svim resursima i ministarstvima koji nam pripadaju. Na žalost uz sve to sa čim raspolažemo u SBK danas fali 60% Hrvata. Sve što smo zadržali u ratu obranili krvlju, danas gubimo. Gubimo ono što je najvrjednije a to je narod“, kaže se u saopćenju.

Dodaju da danas imamo situaciju u Srednjoj Bosni da se gleda samo na podobne istomišljenike vladajućih, te da se šikaniraju oni koji misle svojom glavom.

„Tako dođosmo na ono, gdje smo danas? Djeca najčasnijih sinova danas moraju da sele sa ovog područja širom svijeta trbuhom za kruhom i što je žalosno tamo se poštuju i cijene. Činjenica je da se u Srednjoj Bosni dogodila majorizacija Hrvata od Hrvata a HSP BiH je na to upozoravao i o ovome govorio još prije 15 godina. Politički predstavnici Hrvata u našem akntonu koji budu birani da zastupaju interes hrvatskog naroda u Srednjoj Bosni nerijetko po cijeli mandat brinu o sebi i svojim najbližima“, navode dalje.

Politički predstavnici, ističu iz HSP-a, čude se, pak, kako porodice ne mogu živjet od 300 ili 500 maraka mjesečno, čime dokazuju da su izgubili svaki osjećaj realnosti.

Patria

Related posts

Dok se diplomatija urušava Turković na njemačkoj turneji promovira knjigu o sebi

Editor

Dodik “tjera po svom”: Imovina je uknjižena, proganjajte nas mi nećemo odustati

Editor

Dr. Šefik Pašagić žrtva sistema koji uz koronu odnosi živote

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment