Društvo

U posljednje tri godine Radio-televizija RS kažnjena sa 175.000 KM

banner

Regulatorna agencija za komunikacije BiH izrekla je u protekle tri godine 175.000 maraka kazni Radio-televiziji Republike Srpske zbog kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Kodeksa o komercijalnim komunikacijama i Zakona o komunikacijama.
Prije dvije godine RTRS je kažnjena sa 19.000 i 3.000 KM zbog nepoštovanja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija i 3.000 KM zbog nepoštovanjaa Kodeksa o komercijalnim komunikacijama.
U istoj godini je RTRS dobio i 45.000 KM kazne zbog nepoštovanja Zakona o komunikacijama, dok su generalni direktor javnog servisa RS i odgovorno lice kažnjeni sa 15.000 KM po istom osnovu.
Godinu dana kasnije RTRS je kažnjen sa 38.000 maraka zbog kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, dok je u ovoj godini javnom servisu Srpske izrečeno čak 70.000 maraka kazni.
Poslednja u nizu kazni koja je izrečena RTRS-u je ona od 16.000 maraka zbog zbog neobjektivnog izvještavanja iz oktobra prošle godine sa skupova „Pravda za Davida“.

BHDINFODESK

Related posts

Koronavirus: EU zatvarila vanjske granica na 30 dana

Urednik BiH Info Desk

Bolujete od dijabetisa: Recept za drastično smanjenje šećera u krvi!

Urednik BiH Info Desk

Danas sa Crnog vrha starta “Marš mira 2020”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment