Sport

Detaljana analiza Gazzette dello Sport: Najviše kritika na račun Seada Kolašinca

Ugledna italijanska novina “Gazzette dello sport” napravila je detaljnu analizu utakmice 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između BiH i Italije koja je završena pobjedom Azzurra s ubjedljivih 3:0.
Najbolju ocjenu i komentar u bh. timu dobio je Edin Džeko (6) za kojeg su napisali da nije imao dovoljno dobru podršku iz vezne linije, ali da je pokušavao i bio opasan, a “šesticu” su dobili i Armin Hodžić koji je ušao s klupe te Gojko Cimirot i Edin Višća.
Najviše kritika imali su na račun Seada Kolašinca koji je dobio najlošiju ocjenu (4,5), a njegovo ime se našlo i u naslovu teksta.
“Bernardeschi izludio Kolašinca”, napisali su novinari Gazzette u naslov, dok su u tekstu spomenuli kako je tokom utakmice bio stidljiv i spor, što nije ni nalik na ono kako se goloruk pokazao pred londonskim razbojnicima, kao i da je krivac za drugi pogodak Azzurra.
Selektor Robert Prosinečki za taktiku u ovoj utakmici dobio je ocjenu 5, a vrijedi izdvojiti i da je Miralem Pjanić također dobio ocjenu pet, kao i Adnan Kovačević i Zoran Kvržić.
S druge strane, Belotti i Donnarumma su dobili najbolje ocjene kod Italijana (7,5), dok je taktika trenera Roberta Mancinija također dobila visoku ocjenu (7,5).
Italija je pobjedom protiv Bosne i Hercegovine stigla do devete pobjede u ovim kvalifikacijama i u narednom meču protiv Armenije pokušat će sa svih deset pobjeda završiti ovaj ciklus. S druge strane, BiH će u Lihtenštajnu tražiti utješnu pobjedu kako bi barem s trijumfom završili ove neuspješne kvalifikacije.

Related posts

“Fond sportista”: Džeko, Teletović i Pomozi.ba pokrenuli akciju “Sportisti za život”

BHD Info Desk Administrator

Nakon Las Vegasa i Minhena: Četvorica talentovanih fudbalera iz Amerike te jedan ubojiti napadač iz Austrije predloženi FS/NS BiH

Urednik BiH Info Desk

Prosinečki objavio spisak Zmajeva za utakmice protiv Italije i Lihtenštajna: Nova imena Luka Menalo i Haris Hajradinović

Leave a Comment