Društvo

Jajce: Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Izložbom likovnih radova učenica i učenika osnovnih škola pod nazivom “Prođoh Bosnom kroz gradove” u organizaciji KUD-a “JAJCE” u Jajcu počinje obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečano otvaranje izložbe i dodjela nagrada biće upriličeno danas, četvrtak, 21.11.2019. godine u Domu kulture Jajce s početkom u 18:30 sati. Izložba učeničkih radova biće otvorena do 26.11.2019. godine.

Program obilježavanja ovog značajnog praznika za Bosnu i Hercegovinu nastavlja se prigodnim priredbama organizovanim u jajačkim školama. Svečanost obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH biće nastavljena i prigodnom radio emisijom na talasima Radio Jajca u petak, 22.11.2019. godine u 13:30 sati.

U povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u petak, 22.11.2019. godine u 14:30 sati biće upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježja, nakon čega će u 15:00 sati u Pozorišnoj/Kazališnoj dvorani Doma kulture Jajce biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce uz prigodan program u kojem će učestvovati učenici Osnovnih škola „Berta Kučera“, „13. rujan“, „Braća Jezerčić“, „Jajce“ Kruščica i OŠ „Jakov Gotovac“ područni odjel Jajce, te članovi HKD „Napredak“ i BZK „Preporod“.

Pozivamo građane Jajca da svojim prisustvom uveličaju sadržaje upriličene u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma u istoriji Bosne i Hercegovine.

Posebno pozivamo sve Jajčane da svojim učešćem uveličaju svečanost polaganja cvijeća na spomen obilježja i na taj način pokažemo naš dosljedan put borbe protiv fašizma i očuvanja identiteta Bosne i Hercegovine. Također pozivamo sugrađane da svojim prisustvom uveličaju i Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Jajce.

Polaganje cvijeća biće upriličeno u petak, 22.11.2019. godine u 14:30 sati, a Svečana sjednica OV Jajce održaće se istog dana s početkom u 15:00 sati u Domu kulture Jajce.

BHDINFODESK

Related posts

Sam svoj majstor: Napravite dezinfekciono sredstvo za ruke

Editor

Podrška građana BiH ulasku u Evropsku uniju porasla za 20 posto

Urednik BiH Info Desk

Zbog zločina protiv čovječnosti počinjenim nad Bošnjacima: Na Sokocu uhapšen Miladin Trifunović

Leave a Comment