BiH dijaspora Najčitanije

Hiljade ljudi i poznata lica na proslavi Dana državnosti u Cirihu

U sali Stadthalle Dietikon u blizini Ciriha sinoć je organizovana najveća proslava Dana državnosti BiH kojoj je prisustvovalo oko 2.500 ljudi.

Za dobru zabavu i muzički dio programa pobrinuli su se Hari Mata Hari, Džejla Ramovići, hor “Merdžan”, a počasni gosti su Jovan Divjak, Stjepan Kljujić, Amel Tuka i Ajdin Hasanić.

Na ovoj manifestaciji Aldinu Turkešu dodijeljena je nagrada za sportistu godine, Dževadu Ibrahimoviću nagrada iz oblasti umjetnosti, Fahrudinu Ljutiću nagrada za privrednika godine, Vanji Crnojević i Rabiji Efendić nagrada za humanistu godine, a aktivisti Mirsadu Mujadžiću nagrada “Bosanac godine”.

U okviru programa upriličen je i dio posvećen filmu i sevdahu koji su izvesti i ambasadori ovog događaja, Alma Subašić Omerović i Armin Omerović, a voditelji cjelovečernjeg programa su Tarik Filipović i Nevres Softić. Reditelj događaja i šef programa bio je poznati bosanskohercegovački producent i reditelj muzičkih spotova Haris Dubica.

Podsjećamo, ova priča počela je 2018. godine u organizaciji zajednice “Moja BiH” koju čine bosanska udruženja centralne Švicarske ( BKC Luzern, IBC Zürich, BKC Zug, IZBA Aargau, BKC Kula ).

BHDINFODESK

Related posts

Sarajevo / Bajramska hutba reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića

BHD Info Desk Administrator

Građanima Bosne i Hercegovine ukinuto ograničenje putovanja u Njemačku

BHD Info Desk Administrator

IGK: Joe Biden je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i veliki prijatelj istine i pravde

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment