BiH dijaspora

IGK poslao poruku čikaškim negatorima genocida u BiH koji su pokušali poništiti Rezoluciju

banner

 Iz Instituta za istraživanje genocida Kanada uputili su poruku čikaškim negatorima genocida u BiH koji su pokušali poništiti jednoglasno usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Gradskoj skupštini grada Čikaga.

“Naš izbor je istina, pravda i kultura sjećanja. Ovo je vrijeme istine i pravde u kome vi nemate šanse. Uzalud ste bombardovali članove Skupštine grada Čikaga sa kvazi knjigama, kvazi autora koje negiraju historijske, sudske i naučne činjenice o genocidu u BiH. Uzalud ste prijetili Institutu za istraživanje genocida Kanada. Uzalud ste zloupotrebljavali medije protiv istine i pravde, šireći laži.

Vi u vašoj nemoralnoj aktivnosti nemate šanse. Mi, borci za istinu i pravdu u saradnji sa aktivistima za ljudska prava i slobode i istraživačima genocida, nalazeći se na pravoj, ljudskoj strani historije, uzdignute glave stojimo uz istinu i pravdu, uz preživjele žrtve genocida. Jer se bitka za BiH prvo dobiva na polju istine, pravde i institucionalne kulture sjećanja.

Pravednom rezolucijom Gradske eskupštine Čikago je naučio lekciju iz agresije na BiH i genocida protiv njenih građana, posebno Bošnjaka ili ćemo se suočiti sa nepostojanjem. U Kanadi se ta lekcija o agresiji i genocodu već naučila.

Mi smo pokazali koliko je snažno oružje u borbi protiv zločina iz mržnje edukacija o genocidu u Srebrenici, jer mržnja je dovela do genocida.

Dok vi prijetite mi niti klečimo niti molimo. Mi se borimo za istinu i pravdu”, saopćeno je.

Related posts

Najviše Bosanaca i Hercegovaca van BiH po glavi stanovnika živi u Saint Louisu

Urednik BiH Info Desk

“Made in Bosnien”: Vlasnica najpopularnije ćevabdžinice Manhajmu, majstor svih gurmanskih đakonija

Editor

U 2017. Danska, Austrija, Hrvatska i Slovenija dodijelile najviše državljanstava građanima BiH

Leave a Comment