BiH dijaspora

Stuttgart: „Mladi biseri“ Domovini s ljubavlju

U organizaciji KUD-a „Mladi biseri“, u Stuttgartu je, u subotu, 23.11.2019. godine održana manifestacija „Domovini s ljubavlju“ posvećena 25. novembru – Danu državnosti Bosne i Hercegovine kojoj je prisustvovalo više od 500 posjetilaca.

Kulturni program u prepunoj Turn–und Versammlungshalle Botnang počeo je intoniranjem himne BiH, a nastavljen odličnim nastupima članova KUD-a Mladi biseri koji su oduševili prisutne sa tri različite koreografije koje je pripremila Slavica Jokić. Posebno najmlađa grupa.
Osim Mladih bisera u ovom dijelu programa, recitalom o domovini predstavili su se i polaznici bosanske dopunske škole iz Rottenburga koje je predvodila profesorica Selma Šabić, književnice, Mina Imširović iz Augsburga, čija zadnja knjiga U procjepu duše, oduševljava sve ljubitelje poezije i Aida Đulić iz Rottenburga koja svojim stvaralaštvom sve više skreće pažnju na sebe.

Među prisutnima na obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Stuttgartu bili su, i: generalni konzul BiH u Stuttgartu Began Muhić, članovi rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH, predstavnik SSD BiH iz Njemačke Nedžad Solunović i mnogi drugi.

Nakon kulturnog uslijedio je zabavni dio programa u kome su prisutni uživali u pjesmama Osmana Omerovića, Safeta Beše i specijalne gošće Selme Bajrami.
Svojim dvosatnim nastupom Selma Bajrami je posebno oduševila mlade i muški dio publike.

Osim u odličnom kulturnom i zabavnom programu, lijepoj i prijatnoj atmosferi, prisutni na manifestaciji u Stuttgartu uživali su i u specijalitetima bosanske kuhinje i kolačima koje su pripremile vrijedne članice KUD-a „Mladi biseri.

Odlična voditeljica programa manifestacije u Stuttgartu bila je Sara Glasić, a medijski pokrovitelji magazin Plima, Moja BiH i BHDINFODESK.

H.H.

Related posts

Iskustvo življenja dijaspore u Turskoj

Urednik BiH Info Desk

Najbogatije i najutjecajnije Bosanke i Hercegovke u svijetu

Urednik BiH Info Desk

Poruka Dodiku iz Kanade: Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment