Bosnia Appeal

‘MERHAMET’ POKRENUO AKCIJU PRIKUPLJANJA POMOĆI STRADALOM STANOVNIŠTVU ALBANIJE

banner

Upravni odbor (UO) HO „Merhamet“ MDD donio je odluku o pokretanju akcije prikupljanja pomoći stanovništvu Republike Albanije stradalom u katastrofalnom zemljotresu.

Akcija će trajati do 29. februara 2020. godine.

Za ovu akciju otvoren je Humanitarni telefon 090 292 001, a pozivom na ovaj broj građani doniraju 3 KM.

Novčana pomoć se može uplatiti i na poseban podračun, namijenjen samo za ovu akciju, koji je otvoren kod Vakufske banke d.d. Sarajevo:

Za uplate u zemlji:

Račun Vakufske banke broj: 1601120000002395
poziv na broj: za uplate u KM 1601030000091106

Za uplate iz inostranstva (EUR):

Intermediary Bank: UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 101
SWIFT CODE: BKAUATWW
Beneficiary’s Bank:VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO
SWIFT CODE: VAKUBA2
IBAN: BA391601030000091203
Beneficiary: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik 2 Sarajevo

Akciju prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo Albanije “Merhamet” će provesti u saradnji sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini.

– “Merhamet” će u narednim danima uputiti konvoj interventne humanitarne pomoći za stanovništvo Albanije čiji su domovi stradali u katastrofalnom zemljotresu. Podršku će pružiti i Islamska zajednica u BiH. Cilj nam je da prikupimo što veću pomoć, kako bismo obuhvatili što više građana za postradalog područja u Albaniji, – kazao je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac.

Vrbanjac je pozvao sve građane, privredne i druge subjekte da se priključe ovoj akciji, i tako, kao i uvijek, pokažu svoju solidarnost i spremnost za humano djelovanje.

Građani, privredni subjekti, institucije svoju pomoć u prehrambenim i drugim artiklima mogu dostaviti svim “Merhametovim” osnovnim i regionalnim odborima.

MINA

Related posts

Humanitarni koncert u sarajevskom BKC-u: Muzički spektakl Marka Kalajanovića i simfonijskog orkestra, prihod ide za najtalentovanije učenike 

Starica Emina Dedić u svojoj 87. godini dobila adekvatan smještaj

Urednik BiH Info Desk

Udruženje Istina

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment