Bosnia Appeal

Džemati u Düsseldorfu i Kölnu prikupili su sredstva za članove Kluba borilačkih vještina “Systema”

U moru negativnih dešavanja kojima smo svakodnevno okruženi, ne smijemo zaboraviti osvrnuti se na pozitivne priče. Jedna od takvih stiže nam iz Kluba borilačkih vještina “Systema” koji se nalazi u Sarajevu, a čiji je fokus na radu sa djecom iz autističnog spektra.

image

Naime, zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima iz džemata u Düsseldorfu i Kölnu, prikupljena je donacija za članove “Systeme”. Inicijator prikupljanja sredstava u koje spadaju odjeća, obuća, igračke, školski pribor i sredstva za higijenu je prijateljica kluba Abida Šošević – Halilović.

Kako za Moja BiH kažu iz “Systeme”, donacija je podijeljena članovima kluba i tako je osmijeh izmamljen na licima mnoge djece.

A u kakvoj je atmosferi protekla podjela sredstava djeci, najbolje pokazuju fotografije ispod.

image
image
image

Inače, Klub borilačkih vještina “Systema” je fokusiran na radu na fizičkoj kondiciji i sprečavanju pretilosti kod djece, kao jednom od vodećih zdrastevnih problema djece s teškoćama u razvoju. Pored toga, klub se zalaže i za edukaciju osoba za rad sa djecom ove populacije, ali i za iniciranje humanitarnog i volonterskog rada s ciljem unapređenja kvaliteta života djece sa poremećajem iz autističnog spektra. Više o klubu možete pročitati ovdje

Moja BiH

Related posts

MFS-EMMAUS TOKOM RAMAZANA PODIJELIO 11.000 IFTARA NA KUĆNI PRAG I URUČIO 12.500 PREHRAMBENIH PAKETA

BHD Info Desk Administrator

Banjalučanka testamentom ostavila 40.000 KM udruženjima, među kojima je i javna kuhinja

Editor

Dobri ljudi širom svijeta osigurali ispunjenje želje nane Fate Orlović da ode na hadž

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment