BiH dijaspora

Perth: Uz Dan državnosti BHKR Centar obilježio četvrt vijeka uspješnog rada

banner

U subotu veče 30. novembra 2019. Bosanskohercegovački kulturno-rekreativni centar Perth (BHKR Centar) obilježio je trostruki jubilej: 25 godina rada, Dan državnosti BiH i otvaranje novog prilaznog puta.

U uvodnom obraćanju Safet Mangić, sekretar kluba, s ponosom je istakao da je BHKR Centar prvi ovakav objekat u svijetu u vlasništu bh. gradjana. Kroz tonske i vizuelne zapise gospodin Mangić je prikazao razvoj centra od 1994. do 2019. godine.

Alfa i omega BHRK Centra, predsjednik Muhamed Merdžanic, čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u proteklih 25 godina, u svom obraćanju prisjetio se nekih zanimljivih detalja i susreta sa ljudima iz svih sfera života.

“Osim aktivnosti vezanih za ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine, BHKR Centar otvorio se i prema široj društvenoj zajednici. Rezultat tih nastojanja je prepoznat u finansijskoj podršci i čestim posjetama istaknutih ljudi sa političke scene, uključujuci i posjetu predsjednika Vlade Australije Malcolma Turnbula prije par godina.”

Dean Smith, senator u Parlamentu Australije, biranim riječima čestitao je veliki jubilej i istakao ogroman doprinos bh. zajednice australskom društvu.

Nj. E. ambasador Mirza Hajrić uputio je čestitke povodom Dana državnosti BiH i izrazio veliko zadovoljstvo vidnim napretkom u radu Centra, koji je otvoren za sve bh. gradjane koji žive u glavnom gradu Zapadne Australije. Ambasador Hajrić je podsjetio na vrijednosti ZAVNOBIH-a i našu obavezu da tu tradiciju čuvamo i prenosimo na mlade.

U toku večeri Sulji Kenjaru i Muhamedu Merdžaniću urečeno je prigodno priznanje i zahvalnica za njihov doprinos u proteklom periodu.

Za sve goste obezbijedjena je besplatna večera sa specijalitetima bosanske kuhinje.

ABUHA

Related posts

Prvi kvartal: Dijaspora u BiH poslala 220 miliona KM manje

Urednik BiH Info Desk

Izbori u biH: Sa par klikova provjerite da li je sve u redu sa vašom prijavom

BHD Info Desk Administrator

Birmingham: Bosanka među prvim osobama koje su dobile vakcinu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment