Društvo

( Video)Pleteni radovi bh. žena u Japanu, Francuskoj, Belgiji, Engleskoj

banner

Pleteni ručni radovi članica Udruženja žena “Udružene” i njihovih saradnica prodaju se u buticima širom svijeta, u Japanu, Francuskoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Engleskoj i drugim državama.

Ljubav prema poslu i udruženost, tvrdi instruktorica pletenja Seida Avdić, rezultirali su uspjehom. U Udruženju je zaposleno osam žena, a 400 žena zarađuje saradnjom s njima. Osnovani su u Sarajevu prije sedam godina, a mrežu šire u čitavoj BiH.

– Radimo za strano tržište. Klijenti nam pošalju narudžbe i materijal, naše žene to zaduže i rade kod kuće – kazala je Avdić u razgovoru za Fenu te dodala da imaju sve više klijenata van granica Bosne i Hercegovine.

Imaju osam velikih klijenata, ističe, koji naručuju velike količine ručnih radova.

– U svijetu se čulo za naš rad – rekla je Avdić, naglašavajući da su klijenti s kojima rade zadovoljni i da saradnja i narudžbe rastu.

Kaže da najviše proizvoda, a to su džemperi, šalju u Belgiju, te da su u prošlom mjesecu samo za jednu klijenticu poslali oko 900 džempera.

Ističe da svi klijenti traže sve veći broj proizvoda, jer su, kako je navela, bh. žene pokazale kvalitet i kreativnost, timski rad i sposobnost da ispoštuju ono što se traži od njih.

– “Udružene” mogu sve, ono što klijent naruči, mi ispunimo – rekla je Avdić navodeći da najviše pletu kape, šalove, rukavice, džempere, bedževe, prsluke…

Udruženje “Udružene” osnovano je 2012. godine u Sarajevu, bave se izradom ručnih radova, a danas i jučer su u Sarajevu u okviru aktivnosti koje su nazvale “Vikend pletenja sa Udruženim”, organizirale radionicu i druženje članica sa građanima. Pozvale su sve zainteresirane žene da se učlane u Udruženje.

Kažu da svaku zainteresiranu i kreativnu ženu mogu naučiti da radi, da joj bude zabavno, terapijski, ali i korisno.

Fena

Related posts

Jedinstven u svijetu: Znate li priču o Sahat-kuli kraj Begove džamije?

JABUKOVO SIRĆE “LIJEK” ZA VITKU LINIJU

BHD Info Desk Administrator

U petak nakon akšam-namaza nastupa Nova 1441. hidžretska godina

Editor

Leave a Comment