Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 35/ 208: KAKO SU KNJIGE „DOBILE NOGE“

banner

Na “putu važnom” avion je sustigla Fb poruka sa ova tri fotosa- da se prisjetim ili pustim ”javno”. Naumpada Alfred Nobel, glumac u Muzeju u Karskogi za vrijeme posjete bosanske djece: ” Šta kustos ima o njemu pričati kada i sam može o sebi…”.

A već pisano kako su dva portala u državi Srbiji serbers prodavali moje u Zvorniku opljačkane prve dvije dječije knjige. Odmahnuo na nagovor da angažujem advokata i to ”poganjam”. Osam paketa (”Prava domovina”) godinu pred rat bez traga nestali u Štutgartu, tri paketa „ostala“ u Beču a još veća greška sto sam ”ostavio” prilično knjiga u nekadašnjem Klubu Jugoslovena u Insbruku…

 

Prohujale su godine i pokazalo da baš i nisam neki trgovac. Pa i sada kada je dosta nove ”robe”, nastale u tri zemlje. A slaba fajda što je striktno navedeno zašto je namijenjen novac od prodaje. Hvala Fb i odlučio za ”nešto izmedju”- šta me košta da ”butika” zadžabe bude otvorena.

 

P.S.

U zadnjoj ovogodišnjoj objavi spomenuću zanimljivu poruku i kolike može biti koristi od Fb. Haj ako je neko u kontaktu sa Mirkom Modićem iz Beča ili Dragoradom Dragičevićem iz Sremske Mitrovice (rodjen u Raševu kod Zvornika) ili Miroslavom Prstojevićem (Knjizara MI) ako mogu da se jave i makar dodjem do knjiga što su ostale u spomenutom gradu.

(Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK i portal BHDINFODESK, a mejlom šalje na 58 adresa) 

 

        Piše: Sead Hambiralović     

Related posts

Prirodne ljepote BiH prilika za bh. građane da upoznaju domovinu

BHD Info Desk Administrator

Đorđević za N1 iz Milana: Blizu 18.000 zaraženih, apel na odgovornost

BHD Info Desk Administrator

BIRMINGHAM: 140.000 MUSLIMANA KLANJALO BAJRAM-NAMAZ

Leave a Comment