Biznis

Livnjak Mate Rimac u Sloveniji otvora pogon za testiranje sklopova električnih automobila

banner

Tvrtka Rimac Automobili u slovenskome Novom Mestu otvara pogon za testiranje baterijskih i električnih pogonskih sustava – Hyper E-Car Lab.

Testni pogon Rimac otvara u suradnji s Lastinski inženjeringom, tehnološkom tvrtkom u vlasništvu Sama Omerzela, bivšeg ministra infrastrukture u slovenskoj vladi. Kako je Rimac rekao, već godinama dobro surađuju u razvoju elektrotehnike, pa je ovo “odlična prilika da se tražene kompetencije usavršavaju, a kapaciteti grade u Sloveniji”.

– Lastinski inženjering nam je ponudio da u suradnji proširimo kapacitete testiranja s pogonom u Sloveniji. S obzirom na suradnju koju imamo, to ima smisla ne samo za nas nego i za druge proizvođače koji će tamo moći testirati svoje pogonske sustave – rekao je Rimac.

Dodatni su poticaj za gradnju pogona zacijelo i sredstva kojima će ih sufinancirati slovensko ministarstvo gospodarstva, a Rimac i Omerzel dobit će ukupno 3,4 milijuna eura, i to u okviru slovenske Nacionalne strategije pametne specijalizacije. Natječajem raspisanim u sklopu nje financirat će se ukupno 34 projekta za razvoj i poboljšanje visokotehnoloških proizvoda. Rimac Automobili i Omerzelov Lastinski prošli su na natječaju te se obvezali razviti i uspostaviti testni teren za baterije do 2021. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Findessa Live i Fondacija Mozaik udružili snage za podršku izvrsnim poslovnim idejama

Editor

Bosanske papuče od ovčijeg krzna na tržištu Amerike

Editor

Od danas zabrana unošenja laptopa u avione na letovima u SAD i Veliku Britaniju

Leave a Comment