Biznis

Livnjak Mate Rimac u Sloveniji otvora pogon za testiranje sklopova električnih automobila

Tvrtka Rimac Automobili u slovenskome Novom Mestu otvara pogon za testiranje baterijskih i električnih pogonskih sustava – Hyper E-Car Lab.

Testni pogon Rimac otvara u suradnji s Lastinski inženjeringom, tehnološkom tvrtkom u vlasništvu Sama Omerzela, bivšeg ministra infrastrukture u slovenskoj vladi. Kako je Rimac rekao, već godinama dobro surađuju u razvoju elektrotehnike, pa je ovo “odlična prilika da se tražene kompetencije usavršavaju, a kapaciteti grade u Sloveniji”.

– Lastinski inženjering nam je ponudio da u suradnji proširimo kapacitete testiranja s pogonom u Sloveniji. S obzirom na suradnju koju imamo, to ima smisla ne samo za nas nego i za druge proizvođače koji će tamo moći testirati svoje pogonske sustave – rekao je Rimac.

Dodatni su poticaj za gradnju pogona zacijelo i sredstva kojima će ih sufinancirati slovensko ministarstvo gospodarstva, a Rimac i Omerzel dobit će ukupno 3,4 milijuna eura, i to u okviru slovenske Nacionalne strategije pametne specijalizacije. Natječajem raspisanim u sklopu nje financirat će se ukupno 34 projekta za razvoj i poboljšanje visokotehnoloških proizvoda. Rimac Automobili i Omerzelov Lastinski prošli su na natječaju te se obvezali razviti i uspostaviti testni teren za baterije do 2021. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Počeo 10. jubilarni Sarajevo Business Forum

BHD Info Desk Administrator

Bosanske papuče od ovčijeg krzna na tržištu Amerike

Editor

Zašto su skupe avio-karte sa Sarajevskog aerodroma: Samo takse koštaju 59 KM

Editor

Leave a Comment