BiH dijaspora

Hercegovačka noć u Chicagu: Nije nedostajalo okusa domovine

banner

Hercegovačko društvo u Chicagu utemeljeno je 2015. godine. Do ideje je došlo spontano, u jednom neobveznom razgovoru nekoliko naših iseljenika.

Idejni začetnici tada nisu ni slutjeli kakav će biti odaziv, pa je na prvu večer umjesto 250 gostiju za koliko su bili spremni, došlo njih čak 420.

– Bili smo iznenađeni. Sada je puno lakše jer smo probili led. Isključivo radimo humanitarne akcije u dogovoru s našim franjevcima, rekao je Stanko Šego, predsjednik Hercegovačkog društva.

Ovogodišnji program bio je raznovrstan. Djeca iz hrvatskih škola u Chicagu otplesala su nekoliko kola, guslar Blago Planinić izveo je svoju točku, a fra Lovro Šimić okupljene je zabavio predstavom.

Ipak, nije nedostajalo okusa, ali ni zvuka iz domovine…

– Hrana je isključivo s naših starih prostora, poput sarme sa suhim rebrima, pršutom… Dolaze nam naši glazbeni sastavi iz svih dijelova Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. A planovi su i dalje isti – pomagati najpotrebnijima u domovini, zaključio je predsjednik Šego.

Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj večeri, koja je održana u subotu, namijenjena su za novu Radioteleviziju Herceg-Bosne.

Ivan Ril

Related posts

IGK – Pismo Viktoria univerzitetu u Australiji povodom sramnog ukljanjanja iz nastavnog procesa sadržaja o genocidu u BiH

BHD Info Desk Administrator

BiH zajdnica , po drugi put, traži otvaranje ambasade Kanade u Bosni i Hercegovini

Editor

Švicarska: Manifestacija “ Vrijeme je za Prosperitet”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment