Bosnia Appeal

Projekat ‘Nijedno dijete bez paketića 2019’: Novogodišnjim paketićima obradovano 3.000 mališana

banner

U prostorijama Brew Imperial Society-a u Sarajevu danas je održana završna manifestacija projekta “Nijedno dijete bez paketića” humanitarnog udruženja “Ruku na srce”.

U okviru ovog projekta novogodišnjim paketićima obradovano je 3.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.
Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu „Pinokio“, u kojoj su volonteri Udruženja oživjeli likove iz bajki i čarolijom ih međusobno povezali kako bi dozvali Djeda Mraza, saopćilo je Udruženje.

Mališani su se nakon predstave mogli družiti sa omiljenim likovima iz bajki te zabaviti uz kreativne radionice. Na pripremama za realizaciju projekta tokom protekla tri mjeseca radilo je oko 120  volontera, mladih ljudi iz svih gradova Bosne i Hercegovine, ali i drugih država.

O projektu koji se realizuje već devetu godinu zaredom, predsjednica Udruženja “Ruku na Srce“, Najla Hrustan, rekla je: “Osjećaj ljubavi, sreće i ponosa vodi nas svake godine kroz tromjesečnu realizaciju ove najljepše zimske priče. Vrijedni volonteri su sve to vrijeme prikupljali donacije, pakovali paketiće, te pripremali kreativne radionice i predstavu kako bi današnju podjelu učinili zabavnom i nezaboravnom za naše mališane, koji su sa nestrpljenjem očekivali svoje novogodišnje paketiće“.

Mališani, kao i roditelji presretni su zbog svega što rade ovi mladi humani ljudi. Jedan od roditelja poručuje: “Tokom čitave godine volonteri Udruženja “Ruku na srce“ misle na nas i našu djecu i pružaju nam podršku kada god su u mogućnosti, na čemu smo im beskrajno zahvalni.“

Udruženje je ove godine obradovalo djecu uzrasta do 14 godina iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, štićenike Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, te djecu iz: JU Osnovna škola „Grivice“ (Banovići/Tuzla), Centar za socijalni rad Goražde, Centar za socijalni rad Breza, JU Osnovna škola "Srednje“ (Ilijaš), JU Osnovna škola "Kamenica“ (Zvornik), Udruženje „Skakavac“ Sarajevo, Udruženje „Slatki svijet“ (Bugojno), JU Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ (Kakanj), Dječji dom Mostar, Prva osnovna škola Srebrenica, Mekteb džemata Blagaj Japra, „House of all“ (Sarajevo), SOS Srebrenica, Vrtići iz Zavidovića, Škola za djecu sa poteškoćama u razvoju Zenica, Mjesna zajednica Faočići (Goražde), Dnevni centar „Gnijezdo“ Solun (Olovo), Kolektivni centar „Belvedere“ (Goražde), te korisnike Pomozi.ba kuhinja u Travniku, Sarajevu, Visokom, Brezi i Varešu.

Ovogodišnju realizaciju projekta “Nijedno dijete bez paketića“ pomogli su mnogi sugrađani kao i mediji stalnom promocijom projekta. Realizacija ne bi bila moguća ni bez mnogobrojnih osnovnih i srednjih škola, vrtića, asocijacija studenata različitih fakulteta kao i mnogih kompanija, udruženja i sportskih kolektiva koji su prepoznali toplinu ove zimske priče.

Najveću zahvalnost organizatori iskazuju za Brew Imperial Society i partnere, HomeWork Hub, Lactalis BH d.o.o., JU “Djeca Sarajeva“, Konzum, UniCredit Bank, Olx.ba i GS – Tvornica mašina Travnik, koji su velikim dijelom omogućili dostizanje brojke od 3.000 paketića.

Related posts

Pomozi.ba – Poziv na 17002 za dvije užine djeci iz socijalno ugroženih porodica

Urednik BiH Info Desk

Budimo humani: Malena Mia iz Cazina treba našu pomoć

Minhen: Humanitarni koncert za oboljelog Senada Šabića

Editor

Leave a Comment