BiH dijaspora

Doček Nove godine u Velikoj Britaniji

Bosanci i Hercegovci na Ostrvu imali su dobar izbor mjesta za provod u “najluđoj” noći, reklo bi se, za svačiji ukus u džep. Na burnom novogodišnjem Derby derneku goste su dobro zabavili Grandovi pjevači Benjamin Kličić i Melanie Durmić uz prantnju orkestra. Na zabavi u Coventry-u prisutne je izvanrednim nastupom  u novo ljeto uveo solista sa raznovrsnim repertoarom Sabit Husičić Šera.   Izvanredna atmosfera bila je u Boltonu u restoranu Va Salsa gdje je ponovo legendarni Sefer Haskić napravio odličnu zabavu i raznovrsnom muzikom naše građane uveo u novu godinu.

Veliki broj naših građana iz Velike Britanije božićne i novogodisnje praznike je iskoristio za odlazak i slavlje u domovini, oni koji su ostali a nisu bili dio organizovanog dočeka,  najveseliju noć i prvo januarsko jutro dočekali su u svojim domovima, uz programe mnogobrojnih satelitskih TV stanica sa naših prostora.

Osim toga, veliki broj mladih Bosanca i Hercegovaca odlučila se za dočeke u diskotekama i restoranima širom Velike Britanije, mnogi od njih su prisustvovali uličnim proslavama koje su bile pod strogom kontrolom u mnogim gradovima na Ostrvu. Po tradiciji, najuzbudljivije je bilo u Lonodnu gdje se uz poznati Big Ben okupilo 100.000 slavljenika. Grad na Temzi 2020. je dočekao veličanstvenim jedanaestominutnim vatrometom koji je putem BBC TV pratilo 13 miliona gledalaca. Shodno dugogodišnjoj tradiciji, odličan ulični doček Nove godine priredio je i grad Edinburgh, gdje se uz izvanredan vatromet i dobar muzički program kvalitetno zabavilo preko 100.000 pretežno mladih ljudi.


BHDINFODESK

Posted by Namik Alimajstorovic on Tuesday, December 31, 2019

Related posts

Innsbruck: Narednog vikenda 10. festival folklornog stvaralaštva u organizaciji SKUD-a “Zlatni ljiljani”

Odnos bh. vlasti spram svoje dijaspore: Kao slon u staklarskoj radnji

BHD Info Desk Administrator

OBILJEŽAVANJE DANA NEZAVISNOSTI: SEVDAH U STUTTGARTU, ODLIČAN VJERSKI PROGRAM U KIRCHHEIM TECKU

Editor

Leave a Comment