Društvo

Peru: Sarajliji Davidu Cufaju (koji je u bijegu) 17 godina zatvora zbog šverca dvije tone kokaina

Sarajlja David Cufaj (27), koji je uhapšen u Peruu 2017. godine zbog sumnje da je član grupe koja je krijumčarila dvije tone kokaina, jučer je osuđen na 17 godina zatvora.

Cufaj je osuđen u odsustvu, budući da je pred kraj 2017. godine pušten da se brani sa slobode i od tada mu se gubi svaki trag.

Cufaju se na teret stavlja da je finansirao pošiljku dvije tone kokaina iz Perua u Belgiju. Droga je bila skrivena u konzervama špargle. Pošiljka je otkrivena 11. januara 2017. godine, a dva dana kasnije Cufaj je pao sa svojim saradnicima.

Nakon saslušanja, donesena je odluka da se Cufaj brani sa slobode, što je on iskoristio za bijeg, te je na snazi i nalog za njegovo hapšenje.

Prema nekim informacijama, Cufaj je u svijet južnoameričkih narkokartela uveo i Sarajliju Smaila Šikala, koji je početkom januara htio tonu i po kokaina prebaciti iz Perua u Bosnu i Hercegovinu.

Šikalo i Cufaj su komšije i prijatelji iz sarajevskog naselja Boljakov Potok, a u Bokserskom klubu Novi Grad zajedno su trenirali. Cufaj je rođen na Kosovu, gdje je proveo djetinjstvo, a poslije se doselio u Sarajevo.

Related posts

Stjuardesa Amila Čišić: Avion joj postao drugi dom

Editor

U posljednje tri godine Radio-televizija RS kažnjena sa 175.000 KM

Editor

Zbog blagdana svete Kate Zapadnohercegovačka županija neće obilježiti Dan državnosti

Editor

Leave a Comment