BiH dijaspora

Ubici porijeklom iz Kiseljaka potvrđena kazna: Bivšu djevojku ubo nožem 88 puta

Komšić je svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan ubo 88 puta 17. veljače 2017. godine na parkiralištu na zagrebačkoj Volovčici

Davidu Komšiću  potvrđena je kazna od 25 godina zatvora odlukom vijeća Vrhovnog suda u trećem stupnju, doznaje Jutarnji list.

Pravomoćna presuda za ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan s Vrhovnog suda još nije otpremljena strankama jer tek mora proći sve interne procedure, ali doznaje se je da je odluka donesena istog dana kada se održala i sjednica trećestupanjskog vijeća, 9. prosinca.

Tužiteljstvo smatra da je kazna neprimjerena 

“Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Ja se cijelog događaja i ne sjećam, a nakon tog tragičnog događaja poduzeo sam sve kako bi joj se pokušalo pomoći. Sada će, evo, biti tri godine i sa svakim mi se danom sve teže nositi s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje, kajem se i kajat ću se dok sam živ”, rekao je Komšić u obraćanju sudskom vijeću putem videolinka iz kaznionice u Lepoglavi.

Smatrajući da je kazna od 25 godina zatvora neprimjerena djelu te da je Komšić Kristinu Krupljan ubio iz bezobzirne osvete, zastupnica tužiteljstva Mirta Kuharić zatražila je da sud to ubojstvo tako i tretira te da mu odmjeri adekvatnu kaznu.

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević iznio je niz argumenata koje je naveo u žalbi, a u kojima je tvrdio da je tijekom postupka došlo do povrede Zakona o kaznenom postupku pa je između ostalog naveo i da je izreka presude proturječna obrazloženju, uz niz drugih.

Obrana i dalje smatra da ubojstvo treba blaže tretirati, i to kao kazneno djelo za koje je predviđena maksimalna kazna od deset godina zatvora, a ne dugotrajni zatvor, te da se na njezinog branjenika treba primijeniti Zakon o sudovima za mladež.

Kad mu je u svibnju prošle godine Vrhovni sud smanjio kaznu s 30 na 25 godina zatvora, u drugostupanjskoj je presudi između ostalog bilo navedeno da “izrečena kazna dugotrajnog zatvora predstavlja primjerenu i nužnu kaznu koja može dostatno utjecati na optuženika, ali i na sve ostale građane da više ne čine kaznena djela te shvate da je njihovo činjenje pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno. Tako odmjerena kazna sadrži odgovarajuću količinu moralne osude za zlo koje je optuženik nanio, ne samo obitelji žrtve nego i društvu u cjelini”, javlja Jutarnji list.

Related posts

Od 2016. iz Njemačke vraćeno 1.277 državljana BiH

Editor

Norveška: Dr Zada Pajalić novi profesor na prestižnom VID univerzitetu u Oslu

Editor

Sarajlija Almin Karamehmedović osvojio svoj 14. Emmy u karijeri

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment