BiH dijaspora

Saint Louis: Uskoro promocija novog albuma repera Vahida Saltage-Loga

banner

Mladi i talentovani Vahid Saltaga, koji je na muzičkoj sceni poznatiji kao Loga, predstavio je novi komercijalni EP “314” sa šest novih pjesama.

Publiku je do sada počastio s dva spota za pjesme “KDNZM” i “San”, ali najavljuje kako će u toku ove godine snimiti još video materijala za novi album. Iako živi u Saint Louisu u SAD-u, Loga aktivno sarađuje sa producentima sa iz BiH, pa je tako njegov spot “KDNZM” radio Dino Kiverić, dok je spot “San” snimljen pod rediteljskom palicom Harisa Samardžića.

Izvršni producent EP-a je Rijad Fazlić, poznatiji kao Kolateral, ali su u stvaranju albuma pomogli i Dino Klisura, sarajevski reper/producent koji je na muzičkoj sceni poznatiji kao Shiye, kao i producent Adis Karašin, odnosno Lowe. Od gostiju, na EP-u je njemački reper bh. porijekla ISED na pjesmi “Nova Era”.

Promocija “314” je zakazana za 1. februar 2020. u Europe Night Clubu u Saint Louisu u sastavu Balkan Bash partija na kojem ce se ujedno snimati spot za klupski hit “Reybanke”.

BHDINFODESK

Related posts

CETINJE: ŠTA LI JE SA NAŠIM PRIJATELJIMA IZ SREBRENICE?

Urednik BiH Info Desk

BURLINGTON: ČETVRT STOLJEĆA NEGIRANJA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA

BHD Info Desk Administrator

Washington Bosnia National Day/ Bill Clinton: Nobody thought that the Dayton Accords was perfect, it obviously set up the possibility of paralysis

Leave a Comment