BiH dijaspora

Glumac Mustafa Nadarević otkrio je da boluje od raka pluća

banner

Jedan od najboljih bh. glumaca Mustafa Nadarević boluje od karcinoma pluća. Ipak, Nadarević je odlučio biti borac i prihvatiti životnu bitku.

“Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest”, rekao je za Media servis.

Svima koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnjim pušačima, poručio je da ne izbjegavaju odlaske na preglede.

“Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu”, govori Nadarević.

Omiljenog Izeta u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’ bolest nije zaustavila. Trenutno radi punom parom jer se snimaju nove episode.

Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća koji bi trebao spasiti 500 života godišnje u Hrvatskoj kreće od danas. Karcinom pluća u ranoj fazi gotovo da i nema simptoma. Upravo zato, pušači nisu svjesni da su bolesni, sve dok karcinom ne metastazira na ostale dijelove tijela.

BHDINFODESK

Related posts

Brčanka Ida Fazlić započinje doktorat na European Synchrotron Radiation Facility

Editor

Evropski ombudsman: BiH nije zauzela zvaničnu poziciju protiv izgradnje Pelješkog mosta

Zoom-Meeting:Udio Bosne i Hercegovine u austrougarskoj armiji

Editor

Leave a Comment