BiH dijaspora

Haris Brkić prvi Bosanac koji je ocjenom 5.0 završio čuveni MIT

banner

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović nedavno je u svom kabinetu primio Harisa Brkića, prvog studenta iz Bosne i Hercegovine koji je sa prosječnom ocjenom 5.0 završio eminentni Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Govoreći o značaju i renomeu MIT-ja, dovoljno je reći da do sada ima 63 nobelovca i jedan je od američkih univerziteta s najvećim fundusom za istraživanje.

Haris Brkić je rođen 1996. godine u Lukavcu, a trenutno je, nakon diplomiranja svoje školovanje nastavio na postdiplomskom studiju na ovom univerzitetu.

Brkić je tokom sastanka istaknuo da su ključ uspjeha rad, red i disciplina, kao i dobra organizacija i način na koji se uči.

Premijer Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić su Brkiću i članovima njegove porodice čestitali na ostvarenom uspjehu.

– Ovakvi rezultati i uspjesi naših ljudi najbolja su reklama za Bosnu i Hercegovinu. Ovo su naši najbolji ambasadori. Dosadašnji rezultati pokazatelj su ispravne orijentacije i opredjeljenja, kako mladog Harisa, tako i njegove porodice – kazao je premijer Tulumović čestitajući Brkiću na ostvarenom uspjehu.

 

Link: https://bhdinfodesk.com/2019/06/20/videojedan-od-najboljih-studenata-mit-a-haris-brkic-nastavlja-skolovanje-ne-namjeravam-se-vratiti-u-bih/

 

Related posts

Beč: Održani protesti za Dženana i Davida

PREKOOKEANSKE LOVAČKE PRIČE: Lovačko udruženje „Ćurevci“ zaljubljeni u prirodu i lov

Urednik BiH Info Desk

Manifestacija u Boråsu: 25 godina nakon genocida

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment