BiH dijaspora Promo

Sarajevo: Uspostavljen servis koji povezuje dijasporu i BiH

banner

U Sarajevu je zvanično uspostavljen servis za dijasporu BiH u organizaciji projekta Bosna International Forum.

Bosna International Forum je projekt koji u potpunosti obuhvata odnos između dijaspore i matične zemlje kroz registrator i servis koji će biti na raspolaganju dijaspori za sve njihove potrebe i interese, polazeći od informacija do usluga.

“Servis pokriva prostor cijele države, a danas je zvanično uspostavljena mreža kroz nevladin sektor i lokalne zajednice i time definisani načini komunikacije i odnosa kroz servis u službi građana Bosne i Hercegovine koji žive van zemlje”, navedeno je u saopćenju.

Registrator i servis zvanično počinju sa radom 2. februara. a prije predstavljanja projekta u Salzburgu i Grazu 31. januara i 1. februara.

Projekt će se nakon toga predstaviti tokom ljeta i u više od 20 evropskih gradova.

“Mrežom koja čini više od 20 agencija, organizacija iz NVO sektora, dvanaest partnerskih lokalnih zajednica te dva kantona, konačno je uspostavljen registrator i servis koji u potpunosti obuhvata odnos dijaspore i BiH u svim sektorima i segmentima društva, akademskom, obrazovnom, naučnom, privrednom i drugima. Naredni korak je predstavljanje projekta širom Evrope i svijeta i zajednički rad na projektu Vision BiH 2030., a riječ je o viđenju stanja i pozicije BiH kroz narednih 10 godina”, izjavila je Emina Bulbul-Kahriman, projekt menadžerica.

Related posts

Bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj podržala bi kanditaturu Mijatovića za Predsjedništvo BiH iz RS

BHD Info Desk Administrator

Skoplje: Ispod tvrđave “Kale”, srebrenički genocid obilježen je heklanjem “Srebreničkog cvijeta” i pravljenjem kahve za žrtve koje su ostale ne ispijene 

Urednik BiH Info Desk

Elvir Čaušević – izumitelj više od 20 patenata

Leave a Comment