Dopunske škole Najčitanije

Danska: U februaru manifestacija posvećena maternjem jeziku

Odbor bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj (OBHU) i Institut za jezik BH u saradnji sa ambasadom Bosne i Hercegovine u Danskoj, organizuje dvodnevni skup pod nazivom ”Zajedništvo BH dijaspore u Danskoj- uslov za očuvanje maternjeg jezika.”
Povodom 21. februara Međunarodnog dana maternjeg jezika, a u cilju ispunjenja moralnih obaveza svih nas u dijaspori da sačuvamo svoj maternji jezik, bosanskohercegovačku tradiciju i kulturu kao i vezu sa domovinom, u danskom Kopenhagenu će se 22. februara održati školska manifestacija bh. dopunskih škola, a dan kasnije konferencija o maternjem jeziku.
Za ovaj susret OBHU, na čelu sa Jasminkom Hasanbašić, je uputio pozivnice dopunskim školama, udruženjima, džematima, te brojnim istaknutim ličnostima širom Evrope da uzmu učešće na ovom skupu.
Učenici dopunskih škola imat će priliku da pokažu mnogo toga šta su radili i naučili u proteklom periodu. Pored učenika priliku će imati i omladina i odrasli koji će se predstaviti bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim programom.
Završetak školske manifestacije obilježit će se dodjelom zahvalnica i priznanja za sve učesnike.
Drugog dana manifestacije u Ambasadi BIH bit će oržana konferencija o maternjem jeziku na kome će biti prisutni predstavnici bh. udruženja i džemata u Danskoj, predstavnici roditelja, kao i gosti iz Engleske, Švedske i Bosne i Hercegovne.
Cjelokupni program bit će medijski popraćen.

BHDINFODESK

Related posts

Iz Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori: Produžen rok za slanje najboljih literarnih i likovnih radova učenika i učenica

Urednik BiH Info Desk

Preko 100.000 bh. građana u dijaspori registrovalo se za naredne izbore

Urednik BiH Info Desk

Pukovnik Edin Čizmić najuzorniji polaznik na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu

Editor

Leave a Comment