Najčitanije Sport

Švedska: Mladi Dino Beganović postao vozač Ferrarijeve akademije

Dino Beganović (15), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, dobio je priliku iz snova tako što je postao novi vozač Ferrarijeve akademije, prenosi švedski portal Sportbladet.

“Moj san je voziti Formulu 1 za Ferrari i s njima postati svjetski prvak”, kaže ambociozni Beganović koji će u nedjelju navršiti 16 godina.

Danas je predstavljen kao novi vozač u Ferrari Driver Academy, juniorskom programu tima Formule 1 Ferraris, u koju je došao na preporuku ljudi iz Tony Karta, koji djeluju kao skauti za Maranello program u svijetu kartinga.

“Sretan sam i ponosan što je Ferrari Driver Academy odlučio ulagati u mene. Zahvalan sam i pružit ću sve od sebe”, kaže Beganović. Još od malih nogu sanjao je, kako kaže, vožnju za Ferrari. Tokom uspješne karting karijere osvojio je švedsko prvenstvo 2018. i 2019. godine, te završio na drugom mjestu WSK Euro serije. To ga je kvalificiralo da postane član Ferrarijeve akademije. 


Ferrari Driver Academy

Related posts

Miralem Pjanić i Marica Gajić najbolji sportisti godine u Bosni i Hercegovini

Urednik BiH Info Desk

Selektor reprezentacije BiH Vedran Bosnić, proglašen najboljim košarkaškim trenerom u Belgiji

Editor

NIKO NEMA ŠTO BOSNA IMADE: Jedinstveni fenomen u svijetu nogometa, na SP u Rusiji strategiju s klupe vodiće tri Bosanca i jedan Hercegovac

Leave a Comment