BiH dijaspora

Njemačka: Zbog svađe oko polovnog automobila ubijen državljanin BiH

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje


Spor oko polovnog automobila koštao je života državljnina BiH Šerifa G. u njemačkom Blankenfeldeu, nedaleko od Berlina, javlja Berliner Kurier.
U ponedjeljak malo iza 11 sati policija je primila poziv. Na drugom kraju linije bio je Bernd S., 59-godišnji vlasnik obližnjeg imbis lokala brze hrane, koji je obavijestio policiju da je počinio ubistvo u samoodbrani.


Nekoliko patrolnih automobila odvezlo se do kuće na Dorfštraseu. Bernd S. dočekao je na vratima službenike i odveo ih u podrum svoje kuće. Tamo je policija otkrila beživotno tijelo državljanina BiH Šerifa G. Bilo je očigledno da žrtva ubijena vatrenim oružjem, piše Berliner Kurier.
Dok su policajci ispitivali Bernda S., na parkingu nasuprot kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko stanovnika, porijeklom iz BiH, koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom, prenosi Radio Sarajevo.
Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene rođake, ali tenzije su popustile poslijepodne.


Istražioci nisu komentirisali motiv ubistva. Na mjesta zločina rečeno je da je Šerif G. tokom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda S. kako bi pregovarali o prodaji automobila. Nije poznato ko je od njih prodavao, a ko kupovao polovni automobil. Bilo kako bilo, rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.
“Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda S.”, rekao je jedan od rođaka.


Osumnjičeni Bernd S. već se pojavljivao na stranicama crne hronike u lokalnim medijima. U maju 2017. automobil VW Polo je uletio u njegov lokal u trenutku kada je Bernd bio u svojoj kući. Bernd S. je govorio o smišljenom pokušaju ubistva, ali istraga je pokazala da je riječ o saobraćajnoj nesreći.

Berliner Kurier

Related posts

Švedska: Mirsad Filipović i dalje na čelu Saveza Banjalučana

Urednik BiH Info Desk

Radioamater Nebojša iz Švedske: Čovjek koji je spajao “pokidane veze” među ljudima

Editor

Bijeli golub ponovo (ne)leti 344: KO TO RUŽI DIJASPORU..?!

Editor

Leave a Comment