BiH dijaspora

Bosanci i Hercegovci iz cijele Austrije družili se sa Nenom Murićem, Milanom Pavlovićem i Eminom Tufo

Neno Murić nema vremena za odmor. Nakon što je objavio singl “Trag” sa članovima svog benda spakovao je instrumente i krenuo put Austrije, gdje je u petak i subotu nastupio u Salzburgu i Grazu. 

Pored Murića nastupila je i Emina Tufo, dok je glumac i humorista Milan Pavlović bio voditelj i moderator programa. Nastupi Nene Murića u Austriji održani su u sklopu projekta Bosna International Forum, na čijem čelu se nalazi predsjednik Hasib Hadžić. Zahvaljujući  naporu njegovog tima konačno je uspostavljen Registrator i Servis za dijasporu Bosne i Hercegovine.

Servis za dijasporu podrazumijeva memorandume o saradnji sa lokalnim zajednicama širom zemlje i NVO sektorom, koji će na lokalnim nivoima biti na raspolaganju za sve potrebe dijaspore, a kroz sami projekat uspostavljeni su i sektor za pravna pitanja, ekonomsko-projektantski sektor, administrativni i IT sektor. 

Bosanci i Hercegovci su pokazali veliki interes za projekat tokom vikenda, a među posjetiocima događaja su bili bh. ambasador u Austriji Kemal Kozarić
i brojni drugi uspješni Bosanci i Hercegovci.

P.R.

Related posts

Institut za istraživanje genocida Kanada: Rezolucija je opomena cijelom svijetu da se genocid nikada ne smije ponoviti

BHD Info Desk Administrator

Švicarska: Promocija knjige „Sedžda na čistoj zemlji bosanskoj“

CIK poslao glasački materijal u dijasporu, ali veći broj osoba nije dobio svoje glasačke listiće

Editor

Leave a Comment