BiH dijaspora

LIJEP GEST TREBINJCA IZ AMERIKE

Jedan naš sedamdeset sedmogodišnji sugrađanin, koji godinama živi u Americi, već nekoliko godina unazad praktikuje lijep gest koji se, kako kaže, pretvorio u njegov standardni ritual – da početkom svake godine povede radnike takozvanog Malog Binga na večeru, zbog njihove ljubaznosti.

„U Americi je velika otuđenost, tamo ima svega, ali nema ove naše trebinjske topline, njihovi prodavci jesu ljubazni, ali to nije ona iskrena srdačnost koja me uvijek dočekuje ovdje, kod trgovaca u domovini, zbog čega im ja jednom večerom želim svima poručiti – hvala na svemu, hvala što činite da u tuđini ne zaboravim zavičaj“, rekao nam je ovaj elegentni gospodin koji želi ostati anoniman.

Radnici Malog Binga, međutim, nisu željeli da njegova ljubaznost ostane nezabilježena, makar i na ovaj način, jer se ovaj skromni gospodin nije želio ni fotografisati.

„Prvi put kada nas je sve pozvao na večeru bili smo iznenađeni, ali, s obzirom da je ovo već četvrti put da nas ovaj gospodin poziva na ovakva druženja, shvatili smo da to postaje običaj, na kome smo mu svi zahvalni, ne zbog večere, nego zbog činjenice da na ovaj način primjećuje našu ljubaznost i naš trud, koji, bez lažne skomnosti, ulažemo kada je u pitanju bilo koja naša mušterija“, kaže Dragana Popović, radnica Malog Binga.

Dodaje da ovom marketu gravitira nekoliko naselja i da, iako ih je veliki broj, imaju svoje stalne mušterije sa kojim njeguju one stare, dobre, dobrosusjedske odnose, zbog čega, zajedno sa niskim cijenama, zaslužuju njihovo povjerenje…

Source: SARANSAK

Related posts

Prof. dr. Mirella Muhić, najmlađa doktorica nauka na Lund univerzitetu

Editor

BiH dijaspori ne treba pravilnik o “iseljeništvu”, njoj treba zakon o dijaspori

BHD Info Desk Administrator

Izbori u Danskoj: Rekordan broj kandidata porijeklom iz BiH

Editor

Leave a Comment