Društvo

Zamijenili veći iznos švedskih kruna u marke bez dokaza o porijeklu novca

banner

Darajevska policija je u ponedjeljak, lišila slobode lica S.O., rođen 1995. godine u Sarajevu i M.S. rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 272. KZ F BiH (Pranje novca).
Dvojac je pokušao u mjenjačnici, na području općine Stari Grad Sarajevo, izvršiti zamjenu većeg iznosa novca iz švedskih kruna u konvertibilne marke, nakon čega je uposlenik mjenjačnice putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa, te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o istom nisu imali dokaze o porijeku.
Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim, dok je od uposlenika mjenjačnice N.V., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je takođe počinio krivično iz člana 272.KZ F BiH.

Patria

Reagovanje BH Pošte

Related posts

Dženaza i dan sjećanja za šest ubijenih građana Prijedora i Kozarca

Editor

Sjećanje na Markale: Dan kada je Sarajevo vraćeno u Srednji vijek

Editor

Međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida: Najbolji način prevencije jeste istina

Leave a Comment