Kultura

32. Međunarodni sajam knjige Sarajevo – poziv piscima iz dijaspore

banner

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH poziva autore i izdavačke kuće, koji su u prošloj ili tekućoj godini izdali nova djela, da ih promoviraju na štandu bh. pisaca iz dijaspore na 32. Sajmu knjige.

Prijave za učešće na ovogodišnjem Sajmu moguće je dostaviti do 20. marta 2020. godine.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je tradicionalno pokrovitelj predstavljanja književnog stvaralaštva, izdavaštva i naučne literature autora koji vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine, a trenutno žive i stvaraju izvan njenih granica.

32. Međunarodni sajam knjige bit će održan od 15. do 20. aprila 2020. godine u Sarajevu, gdje u okviru Štanda bh. pisaca iz dijaspore i na centralnom prezentacionom prostoru Sajma možete na najbolji način predstaviti svoja nova djela  bosanskohercegovačkoj književnoj publici.

Pozivno pismo autorima i izdavačkim kućama u iseljeništvu za učešće na sajmu možete preuzeti ovdje, a prijavni obrazac za učešće i predstavljanje na Sajmu ovdje.

Za sve dodatne informacije vam stojimo na raspolaganju. Popunjen prijavni obrazac šaljite putem e-mail adresa: mitar.kovacevic@mhrr.gov.ba.

Source: dijaspora.mhrr.gov.ba

Related posts

Završen festival “Dani Bošnjačke kulture u Luksemburgu”

Editor

Sarajevske javne česme dekorativni simboli grada

8. KNS MEĐUNARODNI KNJIŽEVNI SUSRETI/ JAVNI POZIV

Leave a Comment