BiH dijaspora

Denver: Uručeno odlikovanje hrabrom Srebreničaninu

banner

Zamjenik šerifa iz Denvera Melis Ibišević je jučer u Denveru primio nagradu za hrabrost.

Ibišević je čistio stolove na dobrotvornom događaju prošlog ljeta, kada je neko utrčao u restoran i rekao da je muškarac upravo skočio s obližnjeg krova. Činilo se da je čovjek bio mrtav, ali su Ibišević i njegov partner počeli ukazivati prvu pomoć. Pokušavali su više od deset minuta prije dolaska službe hitne pomoći.
– Nije preživio, iako smo se trudili i dali sve od sebe kako bismo spasili tog čovjeka – rekao je tom prilikom Ibišević.
.Danas sam okružen porodicom i prijateljima dobio nagradu Sheriff’s Commendation Award (pohvala šerifa) za moj pokušaj spašavanja pojedinca koji je odlučio sebi oduzeti svoj život na vrlo nasilan i jeziv način! Bog zna da smo moj brat Džon Kari Manzi (JonKari Manzy) i ja pokušali spasiti sve živote. Želim zahvaliti šerifskom odjeljenju policije u Denveru što su nas prepoznali, i opet bismo to učinili iznova, ne razmišljajući o nagradama – naveo je, između ostalog, Ibišević.

Hrabri mladić bh. korijena
Melis Ibišević rođen je u septembru 1990. godine u malom selu na periferiji Srebrenice, uoči početka rata u BiH. Ovaj hrabri mladić bh. korijena, danas je uzorni policajac u SAD.
U SAD je došao kao izbeglica iz BiH, gdje je preživio rat i genocid, za razliku od brojnih članova njegove porodice, među kojima je i njegov otac Junuz. Skrasio se u Koloradu, gdje je odlučio nastaviti slijediti očeve stope, radeći kao policajac.

Link:

BHDINFODESK

Related posts

Manifestacija: Rođendan Bosne u Beču

Urednik BiH Info Desk

Nema zaraženih osoba: Radnici iz BiH na gradnji italijanskog mosta u Genovi rade punom parom

Editor

Predstavljamo: Smajo Murguz je dugogodišnji bh. aktivista u Švedskoj

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment