BiH dijaspora

Dženaza tragično stradalim sestrama Ušto bit će klanjana u utorak u Göteborgu

banner

Dženaza tragično stradalim sestrama Elmi (20) i Irmi (21) Ušto, koje su prije sedam dana izgubile život u teškoj saobraćajnoj nesreći, bit će klanjana u utorak u Kvibergu u Göteborgu, gdje će se obaviti i ukop.


One su kćerke Dženane i Midhata Ušte Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.
Sestre su, kako je novinarima Faktora nedugo nakon nesreće ispričao njihov djed, u aprilu trebale doći u Sarajevo sa ocem na dan policije i već su bile rezervisale karte.
Švedski mediji pišu da su se Irma i Elma kobnog jutra oko 3.30 sati javile na telefonski poziv, a njihova drugarica koja se nalazila na zabavi u Göteborgu je trebala hitnu pomoć. Sestre koje su bile poznate po tome da su svakome željele pomoći su bez razmišljanja krenule u, kako se ispostavilo, posljednje putovanje, putovanje na bolji svijet, kako je njihova majka navela u objavi na Facebooku.
Policija je dobila obavijest oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima puta.

BHDINFODESK

Related posts

Đemila Talić Gabriel izabrana za savjetnika pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu

BHD Info Desk Administrator

Mirsad Čaušević iz Chicaga: Izgradit ćemo u Prijedoru spomenik žrtvama zločina

BHD Info Desk Administrator

Vlada Norveške vraća karantinske mjere putnicima iz više zemalja

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment