BiH dijaspora

Chicago: Proslava Dana nezavisnosti imat će i humanitarni karakter

Bosanci i Hercegovci širom svijeta na različite načine proslavit će Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Bh. zastave sa ponosom će biti istaknute 1. marta na svim kontinentima na svijetu.
O privrženosti bosanskohercegovačke zajednice u Chicagu prema domovini nije potrebno trošiti riječi. Bosanci i Hercegovci koji žive u ovom američkom gradu uvijek su spremni pomoći domovinu na sve načine. Bh. zajednica u Chicagu i ove godine organizirat će svečanu akademiju povodom Dana nezavisnosti BiH.
U Loyala University Bosanci i Hercegovci moći će uživati u višesatnom programu. Posjetioci će moći da pogledaju ljepote tvrđava u BiH u videu koji je snimio Helifilm. Specijalni gost bit će Abdulah Sidran, književnik, pjesnik, scenarista, autor čitanih knjiga i nagrađivanih filmova.
Prigodan govor održat će i Ahmet Sejdić, bivši komandant Prve slavne višegradske brigade i heroj odbrane Goražda. Proslava Dana nezavisnosti imat će i humanitarni karakter, tako da će biti skupljane donacije za organizacije BOSFAM, „Charity Bosnian Kids“, te Jedinstvenu organizaciju boraca BiH.


Grupa mladih intelektualaca koju čine Ahmedin Špiodić, Almira Vajzović, Amina Ahmetović, Asja Omeralović, Azra Atić, Haris Džubur, Irfan Poljak, Jasmin Mehinović, Lejla Ošijan, Majda Jakupović, Melina Sivac, Nermin Dračić, Semir Delić, Zehra Halilić i Adela Isović organizacijom Dana nezavisnosti želi poslati važnu poruku.Mladi Bosanci i Hercegovci nisu zaboravili domovinu. Bosna ne mora brinuti za svoju sudbinu. Iako smo udaljeni hiljadama kilometara, uvijek smo uz svoju domovinu. To pokazujemo ne samo 1. marta, nego svaki dan sa ponosom ističemo da smo Bosanci i Hercegovci. Bosna i Hercegovina je u našim srcima – poručuju mladi iz Chicaga.

BHDINFODESK

Related posts

BH Fanaticosi spremaju invaziju na Beč

U Splitu mimohod za žrtve Srebrenice – 25 ruža bačeno u more

Editor

Pravna država: Bosanka u Klagenfurtu prekršila samoizolaciju – mora platiti 800 eura!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment