BiH dijaspora

Schwäbisch Gmünd u subotu: KUD „Čardak“ domaćin Sedme smotre folklora

banner

U organizaciji KUD „Čardak“ iz njemačkog grada Schwäbisch Gmünd, u subotu će se održati Sedma smotre folklora i folklornog stvaralaštva Bosne i Hercegovine. Te večeri svečano će biti obilježena i osma godišnjica postojanja i uspješnog rada Kud „Čardak“.
Ova smotra folklora održat će se u MOZARTHALLE, na adresi STEINWEG 7,73527 Schwäbisch Gmünd sa početkom u 18 sati.
U kulturnom dijelu večeri svojim nauspješnijim igrama predstavit će se folklorne sekcije KUD „Sevdah“ iz švicarskog grada Oberentfeldena, KUD „Safir“ iz švicarskog grada Luzerna, KUD „Divanhana“ iz Austrije, a iz Njemačke predstavit će se KUD „Sarajevo“, „Sevdah“ i „Zlatni Ljiljani“,a koji će doći iz gradova Friedrichshafen, Frankfurt i Stuttgart. Kao specijalni gosti na bini će se predstaviti HOR DBHKV „Sevdah“ iz Frankfurta.
U toku večeri bit će upriličena i promocija knjige „Čuvari muzičke i folklorne baštine“ Junuza Zečića.
KUD „Čardak“ osnovano je 2012. godine. Aktuelno broje 34 aktivna člana, a njihova folklorna sekcija ima osam koreografija BiH, Makedonija, Rugovska svita, Begove igre čoček, Igre iz Sandžaka. Zajedno sa njihovim koreografom Ramizom Malkočom imali su mnogobrojne nastupe po Njemačkoj,ali isto tako bili su i u Austriji, Holandiji, Švicarskoj…
Na ovoj njihovoj sedmoj smotri folklora u muzičkom dijelu večeri kao specijalna gošća pojavit će se popularna bh. pjevačica Elvira Rahić.


Bato Šišić

Related posts

Austrija: Državljanina BiH susjed povrijedio nožem

Ryanair stiže u Tuzlu

BHD Info Desk Administrator

25. novembar: Domovino, sretan ti Dan državnosti

Leave a Comment