Bosnia Appeal Najčitanije

Italija: Bosanci i Hercegovci novčano pomogli bolnicu u gradu Esine

Regija Lombardija je najzaraženiji dio Italije i u njoj trenutno živi preko 10.000 građana porjeklom iz Bosne i Hercegovine. Do sada je nažalost jedan naš čovjek umro od posljedica koronovirusa a ostali su po mojim informacijam svi dobro i zdravo, za agenciju BHDINFODESK kaže Ramo Kadrić sekretar džemata Ital- Bosnia iz Anegelo Terme. Pa dodaje: “Nastojimo se maksimalno čuvati, slušati preporuke nadležnih i na taj način pomoći zdravstvenim radnicima u njihovim naporima da savladaju ovu nevidjenu pandemiju”
Bosanci i Hercegovci iz provincije Brešia i Bergamo (gdje živi otprilike 3.500 bh. građana) nedavno su i novčano pomogli bolnicu u gradu Esine gdje su smješteni oboljeli od koronavirusa!
” Tako je, članovi našeg bh. udruzenja “Ljiljan” i džemata Ital- Bosnia iz Anegelo Terme zajedničkom humanitarnom akcijom skupili su 3.300 Eura kao mali znak zahvalanosti za ono što ovdašnji medicinski radnici čine za sve stanovnike Italije. Zaista oni su istinski heroji u borbi protiv ovog nevdljivog opasnog protivnika i svaki iznos je mali za njihovo herojsko djelo.”
Akcija naših zemljaka iz Italije se nastavlja i svi koji žele pomoći svoju donaciju mogu uplatiti na račun bh. udruženja koji se nalazi u prilogu.

Namik Alimajstorović / BHDINFODESK

Uplata

Related posts

BBI i SECURITAS BH uručili donaciju KCUS

Berlin: Biznismen Hajriz Brčvak donirao BiH medicinsku opremu

BHD Info Desk Administrator

Pomozimo Ademu Bešliću: Sad je baš HITNO!

Leave a Comment