BiH dijaspora

Društvo Ljiljan Ljubljana: Počinje šiti higijenske maske

Društvo Ljiljan iz Ljubljane u subotu 28.3. u svojim prostorijama počinje sa šivanjem higijenskih maski objavili su na svom FB profilu. Objavu prenosimo u cjelosti:
Maske će biti namjenute zdravstvenim ustanovama, zavodima i ostalim ustanovima koje su najranljivije u ovom teškom vremenu i kojima su maske najpotrebnije barem za osnovne potrebe.
Sve maske će biti humanitarni doprinos vrijednih članica Društva Ljiljan široj javnosti.
Danas je zasjedo i organizacijski odbor u sastavu Elvis Alukić (odgovorni vođa projekta), Erna Alukić (stručna pomoč), Emira Ičanović (zadužena za kreiranje maski), Vahida Solaković (koordinator šnajderica) i Mevlida Mahmić (zadužena za uredjivanje radnih prostorija i dezifenkciju istih).
Rad će se izvoditi po svim odredbama Vlade u vremenu vanredne situacije i epidemije. U samim prostorijama bit će najviše 5 volentera, koji će svaki put prije rada biti pregledani i raditi na određenoj distanci. Raditi će se naizmjenično zbog većeg broja prijavljenih šnajderica. Nekoliko njih će maske raditi i od kuće po istom kroju. Sve maske će biti od materiala primjerenog za pranje i za višekratnu upotrebu. Prije samog odavanja maske će biti higijenski obrađene i zapakirane.
Naš cilj je pomoć široj javnosti a ne samopromocija društva. Ako sa našim gestom samo jednu osobu očuvamo od moguće zaraze bićemo više nego ponosni.
Hvala dragim članicama na ukazanoj volji i angažiranosti i svima vama koji nas na bilo koji način podupirete.
Ovim putem pozivamo i sve koji imate platno a koje vam nije potrebno da kontaktirate Emiru na broj telefona 041-780-839 vezano za donaciju materijala.
Takođe je poželjna i sama elastika pokraj platna. Pored toga nešto materiala će se morati i dokupiti teu su svakako poželjne i donacije koje možete uplatiti direktno na račun društva.
Društvo Ljiljan
Dunajska cesta 50
1000 Ljubljana
SI56 6100 0002 3717 914
Donacija za maske
Hvala vam svima unaprijed!
Elvis Alukić
Predsjednik Društva Ljiljan

Related posts

Njemačka: Od subote obavezno testiranje na COVID-19 za sve povratnike iz rizičnih zemalja

BHD Info Desk Administrator

Živinice: Program manifestacije “Dani dijaspore 2017”

Najmanje devet bh. državljana u Afganistanu čeka evakuaciju

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment