Bosnia Appeal

Apel iz Bihaća: STOLJEĆE generacija, emocija – suza i sreće… JEDINSTVA!

STOLJEĆE generacija, emocija – suza i sreće… JEDINSTVA!

Jedan smo od najstarijih klubova u Bosni i regiji, osnovani 1919., između dva svijetska rata, a preživjeli smo i agresiju na RBiH 1991. – 1995., odnosno opsadu grada Bihaća 1201. dan. Živimo i igramo na spoju Istoka i Zapada, u dolini najljepše rijeke na svijetu, rijeke Une i gradu Bihaću koji je na vrhu države i početku Evrope, Dođite u Krajinu odnosno Bihać da obnovite simpatije i ljubavi, da potvrdimo stara poznanstva i prijateljstva, da se uvjerite da smo bolji domaćini nego gosti! rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i poručio: podrška grada nije nikada bila upitna, ovo je napokon novi pristup Jedinstvu I sa tim će podrška biti veća I gradska imovina koja je vezana za Jedinstvo će biti data na upravljanje klubu.

Hvala svima za sve do sada u ovih 99 godina, od osnivača, igrača i trenera, do sponzora i navijača, jer vrijeme je za novo stoljeće i nove pobjede. Vrijeme je za novi pristup fudbalu koji je više od sporta,što je zajednička šansa I interes naše privrede I turizma. Vrijeme je da budemo zajednička adresa i dom  za mnoge klubove i škole fudbala u USK-u, rekao je Adnan Bajrić

Do sada smo u Evropi igrali Intertoto kup, a sa vama ćemo pobjeđivati u Evropskoj ligi. Vrijeme je da snovi naših majkih i očeva postanu stvarnost, pa nas podržite na tom putu, na putu Premijer lige BiH, jer vrijeme je za timsku igru i zajedničke pobjede NK Jedinstva i Sile nebeske, dodao je Bajrić.

Budući da sam Krajišnik iz Prijedora, nekadašnji fudbaler, a posljednjih decenija u biznisu u i oko fudbala na relaciji Bihać i Sarajevo, započeo sam razgovore sa klubom i gradom krajem prošle godine i evo uspješno smo se dogvorili da investiramo u infrastrukturu glede stadiona, pomoćnog terena i balona za treniranje, tribina, klupskih prostorija u vezi cjelokupnog ambijenta u vezi igranja i navijanja. Također, razgovori sa Miroslavom Ćirom Blaževićem i dogovori sa Vladom Jagodićem, kao i nova imena te pristup treniranju i igranju ukazuje na naše namjere, ozbiljan pristup i garantuje rezultate kroz nekoliko godina. Poručio je Ismet Hadžimuratović predsjednik Uprave.

Vlado Jagodić je izjavio: Oduševljen sam dobrodošlicom iako smo mi Krajišnici poznati po tome da smo dobri domaćini. Znam gdje sam došao, ambicozan sam I napokon ću nadam se ostvariti I svoje želje, da sa Stogodišnjakom uđem u Premijer ligu. Razgovaraćemo sa svima I dati priliku, a igraće oni koji mogu dati najviše.

Na kraju, nekadašnji igrači, navijači i sponzori pozivaju Krajišnike i prijatelje Krajine u domovini i dijaspori da budu PRIJATELJI JEDINSTVA i upišite svoje ime u STOLJEĆE JEDINSTVA, pored mnogih fudbalera i ljubitelja fudbala.

Budi džentlmen i kupi dvije, za sebe i damu, jer ovo je akcija Jedan navijač dvije stolice!

Kupovinu stolice 25 KM, možete izvršiti uplatom na 

NK“Jedinstvo“ Bihać, UniCredit Bank TRN Broj: 3385002206249787,

Acc: 25015511005 IBAN: BA39 3385 0048 6130 4978 S.W.I.F.T. UNCRBA22.

 

U nadi da će te objaviti foto i info, unaprijed zahvalni!

Press tim Jedinstva.

Related posts

Akcija Udruženja “Nova nada” iz Norveške: Pomoć stigla u Tuzlu i Ključ

Editor

NE DOZVOLIMO DA KOMUNA SRUŠI UDRUŽENJE ”BEHAR” U SKÖVDEU!

BHD Info Desk Administrator

New York: HADŽI RUŽDIJA POVRATNIKU U VIŠEGRAD POKLONIO AUTO

Leave a Comment