Sport

Ubojiti golgeter Elvir Ibišević(20) potpisao trogodišnji ugovor sa slovenačkim prvoligašem Celjem

banner

Karijera bosanskohercegovačkog mladog reprenzentativca Elvira Ibiševića(20)  je podignuta na veći level, naime on je danas stavio potpis na trogodišnji  ugovor sa renomiranim slovenačkim prvoligašem Celjem. Na taj način dosadašnji najbolji strelac University of Nebraska Omaha, je po uzoru na svog rođaka Vedada krenuo u profesonlane vode, sa željom, da se ustabili u dresu nacionalne selekcije  Bosne i Hercegovine.

Nakon potpisa ugovora za agenciju BHDINFODESK mlađi  Ibišević nam je rekao: “ Izuzetno sam sretan što sam prešao u Evropu, jer Celje je odličan tim i ja želim da se svojim igrama nametnem stručnom štabu i doprinesem još većem uspjehu tima. Naravno, prelaskom u Sloveniju bit ću i na očima selektorima reprenzentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, tako da će i oni imati potpuniji  uvid u moju formu. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji ovog transfera, a posebna zahvala ide na dresu US Soccer Educationa iz Denvera koji su prvi prepoznali moj talenat i lanisarali ga u fudbalsku javnost”

Elvir Ibišević(20)  je u svojoj dosadašnjoj karijeri upisao pet nastupa za U17 reprenzentaciju Amerike  i jedan nastup za bosanskohercegovačku selekciju.

Related posts

Američki grad Louisville – Kentucky domaćin BALKAN SOCCER CAMPA

BHD Info Desk Administrator

Košarkašice BiH na Euru u grupi sa Slovenijom, Turskom i Belgijom

Editor

Štutgart: Vahid Halilhodžić izabran za najboljeg fudbalskog trenera Bosne i Hercegovine svih vremena

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment