BiH dijaspora

DINO REDŽIĆ I NICK KRKUTI DOSTAVILI HRANU ZA DOKTORE I BOLNIČKO OSOBLJE “METROPOLITAN HOSPITAL” U NEW YORKU

banner

Prije dva dana sam postirao kratku informaciju o humanosti naših bošnjačko-albanskih emigranata i biznismena, koji su vlasnici “Uncle Paul’s Pizza”, jednog iz njihovog lanca restorana koji je smješten na atraktivnom Grand Centralu, srce istočne strane velegrada New Yorka.

Link: http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=69771


Američke televizije, radija, web stranice naravno na engleskom jeziku, kao i Bosnjaci.Net na bosanskom jeziku, objavili su informacije, reportaže i razgovore kao reakcije na humani gest vlasnika pomentog restorana, Paula Nicaja iz Spuža (CG), Nicka Krkutia iz Debra (Makedonija i Dina Redžića iz Plava (Sandžak), koji su u ovom momentu kada Coronavirus hara ovom svjetskom metropolom, svoje restoranske usluge stavili na raspolaganju njujorškim doktorima – Herojima u bijelom, kompletnom medicinskom osoblju, Hitnoj pomoći, policiji, vatrogasnim službama, koji ovih dana imaju pune ruke posla.

osluge u restoranu idu svojim tokom, ali i narudžbe i isporuke.
Upravo danas, subota, 28. mart, kamera Bosnjaci.Net je zabilježila pripremu, pakovanje i nošenje narudžbe za doktore i drugo medicinsko osoblje u “Metropolitan hospital”, 1st Avenue 97-99 street.

Narudžbu u pomenutu bolnicu su osobno odnijeli vlasnici Nick Krkuti i Dino Redžić, ne želeći da svoj personal izlažu rizičnosti ove opake bolesti.

Veliki aferim našim humanistima Dinu, Nicku i njihovom vrijednom persnalu.

Bosnjaci.Net

Related posts

Srebrenica: Svi su mislili da je mrtva, a onda se Almasa pojavila na amidžinim vratima

Editor

Federalni ministar Ramić u Beču s predstavnicima bh. udruženja iz Austrije

Editor

Verona-džemat “Nur”: Svečano otvorena džamija

Leave a Comment