BiH dijaspora

KO JE BOSANKA KOJA JE ZALUDJELA HOLLYWOOD? Prirodnom ljepotom mami uzdahe, a uloge je dobivala samo u hororima

banner

Elma Begović, kanadska glumica bosanskog porijekla, rođena je u Bijeljini u Bosni i Hercegovini.

Njena karijera u Hollywoodu započela je 2015. godine kada je napravila prvi korak na velikom platnu.

No, ono što je posebno zanimljivo kod Elme je njena veza s rodnom zemljom i njen jedinstven stil.

Jedan od najprepoznatljivijih trenutaka u karijeri Elme Begović bila je uloga koju je odigrala u filmu pod nazivom Tear Us Apart. U ovom ostvarenju, Elma je briljirala u glavnoj ulozi, osvajajući srca gledatelja svojom izvanrednom glumačkom vještinom.

Ono što Elmu čini posebnom jeste njen odnos prema Bosni i Hercegovini. Kada joj obveze u Hollywoodu dozvole, često se vraća u svoju rodnu zemlju gdje se osjeća kao kod kuće. Prije nekoliko godina imala je čast biti gošća na Sarajevo Film Festivalu gdje je imala priliku povezati se sa svojim korijenima i podržati filmsku scenu u Bosni i Hercegovini.

Elma Begović se izdvaja i po jedinstvenom stilu odijevanja. U svijetu gdje je umjetna ljepota sveprisutna, Elma ostaje vjerna sebi i svojoj prirodnoj ljepoti. Njen izgled je osvježavajuće prirodan, a to vas itekako može iznenaditi ako ste naviknuti na savremene standarde ljepote.

Kad posjetite njen Instagram profil, dočekat će vas Elma bez silikona ili bilo čega umjetnog na sebi. To je pravi presedan na ovoj društvenoj mreži gdje je danas često teško razlučiti prirodno od neprirodnog. Upravo je autentičnost Elme Begović inspiracija mnogima.

Njen uspon u Hollywoodu i njena vijernost svojim korijenima čine Elmu Begović izuzetno posebnom osobom u showbiz svijetu, a njen prirodan izgled je podsjetnik da se autentičnost uvijek ističe među masom umjetnog sjaja, piše Scena.

Related posts

Prijedor dobija odbor za saradnju sa dijasporom

Urednik BiH Info Desk

Međunarodni sajam knjige u Sarajevu: Među izlagačima organizacija kulturnog karaktera iz dijaspore

Urednik BiH Info Desk

Članice bh. udruženja koje se zalaže za dobrobit žena Bosanka Inc., uputile su pismo svim bh. zajednicama u Australiji

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment