BiH dijaspora

Bosanac, bivši napadač HSV-a, uhapšen u Njemačkoj zbog droge

banner

Nekadašnji napadač HSV-a, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Mustafa Kučuković, uhapšen je danas u blizini njemačkog Gelsenkierchena, navode njemački mediji

Naime, policija je kod njega navodno pronašla 230 kilograma marihuane, 30 kilograma hašiša, te 50 kilograma kokaina.

Kako izvještavaju njemački mediji, zatvor za nekadašnjeg napadača HSV-a je neizbježan. Također, uhapšen je i muškarac iz Hamburga, za kojeg se sumnja da je Kučukovićev partner, javljaju mediji u Njemačkoj.

Pored pronalaska droge, pretreseni su i stanovi osumnjičenih, gdje je pronađen veliki broj telefona, sim kartica…

Osumnjičeni su komunicirali putem aplikacije EncroChat, koja je omiljena među kriminalcima, jer je teško dešifrovati. Ipak, inspektori su nakon dugo vremena praćenja ove grupe, konačno uspjeli uhvatiti zločince.

Trenutno se obojica nalaze u pritvoru.

Kučuković se fudbalskom svijetu predstavio igrajući za HSV u kojeg je stigao isključio radi Sergeja Barbareza kako je svojevremeno govorio za njemačke medije.

“Zašto sam došao baš u HSV? Zbog Sergeja Barbareza. Nekoliko puta sam razgovarao sa njim, rekao mi je da će mi pomoći, a on mi je uostalom i veliki uzor”, govorio je on tada.

Bio je izuzetno telentovan napadač, željeli su ga razni evropski klubovi, međutim odlučio se za HSV. Nastupao je i za omladinske selekcije Njemačke.

Kučuković je nastupao u istoj generaciji sa Manuelom Neuerom, Samijem Khedierom, Matsom Hummelsom. Igračima koji su 2014. godine postali prvaci svijeta.

Karijera mu je nizbrodo krenula prije desetak godina kada je počeo mijenjati klubove kao na traci. Od fudbala se oprostio 2017. godine.

Sportske.ba / Bosanac, bivši napadač HSV-a, uhapšen u Njemačkoj zbog droge – Sportske.ba

Related posts

Iz Njemačke se vratio u Hercegovinu, pokrenuo posao pa oduševio prosidbom iz snova

Urednik BiH Info Desk

Des Moines: Bosanac primio vakcinu na vrhu munare koju gradi

Editor

Uskoro osnivanje Bosanskog Akademskog Društva u Hrvatskoj (BADH)

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment