BiH dijaspora

Kad zamiriše 10 u pola s lukom u New Yorku: “Ćevapi osvajaju svijet i bez njih jednostavno ne možemo”

banner

Hrvatski tiktoker Andro Anić dok je boravio u New Yorku posjetio je ćevabdžinicu u Queensu koja nosi naziv Sarajevo te podijelio kakvi su ćevapi u “najluđem gradu na svijetu” kazavši da je bilo kao da je otišao u Sarajevo.

“Pripremite se jer vrijeme je za ćevape i burek u New Yorku – ovo još niste vidjeli. Kad zamiriše deset u pola s lukom – da dobro ste čuli – u najluđem gradu na svijetu”, naveo je na početku videa.

@bok.andro

Nigdje bez dobre porcije ćevapa! ???? Slažete li se? ???????????? Pala je jedna petica, a ovo su moji dojmovi… P.S. svi oko mene su pitali što to jedem kad sam izvadio burek ???? #fyp #foryou #balkan #balkantiktok #hrvatska #srbija #bosna #cevap #cevapcici #burek #hrana #sarajevskicevapi #domacakuhinja

♬ original sound – Andro

Istaknuo je da mu je bilo “jako kul” vidjeti kako na ulici piše “ćevabdžinica”, a još ugodnije kad te radnici pozdrave na “našem”.

Na zidovima se mogu vidjeti isječci tekstova iz novina o samoj ćevabdžinici, a ponuda se, prema iskustvu tiktokera, ne razlikuje u odnosu na one s Balkana.

“Na televiziji – pazite sad – Nova TV. Ovdje se poslužuje apsolutno sve. Ne samo ovo, već u frižideru ima hladne Cockte”, naveo je.

Priznao je da je bio skeptičan, ali da nakon što je pojeo porciju ćevapa utisak bio kao da je otišao u Sarajevo. Naposlijetku je uzeo i burek za ponijeti koji je jeo na Times Squareu.

“Počastio sam se pogledom na Times Square dok su se svi turisti pitali šta to jedem na sred New Yorka. Reći ću samo jedno: ‘Ćevapi osvajaju svijet i bez njih jednostavno ne možemo'”, poručio je na kraju.

Klix

Related posts

Ovo su novi ambasadori i konzuli Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Toronto: Gala večera povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Veliki uspjeh Tuzlanke: Almira Delibegović-Broome: Postavljena na čelo pravosuđa Škotske

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment