BiH dijaspora

Jasna Lemeš-Filipović z Engleske: Jedva čekam da vakcina protiv ovog opakog virusa izađe na tržište

Jasna Lemeš-Filipović, medicinska sestra iz Hertfordshirea radi u lokalnoj bolnici i svakodnevno je na prvoj liniji borbe Koronavirusom, ponovo je putem svog FB profila poslala poruku “pučanstvu u izolaciji”. BHDINFODESK vam je prenosi u cjelosti:

“Dok mnogi sjede kod kuće i razvijaju ” stručne” teorije o zavjeri oko korone, tvrde kako im ne daju da žive kako oni hoće i drže ih u “zatvoru”, medicinsko osoblje spašava život, brine se o oboljenim i pokušava spriječiti širenje virusa, i dok sve to radi nekad nema vremena niti sta popiti niti sta pojesti. A, onda, poslije takve jedne smjene, dok drhti od umora i pada šećera u krvi, tamo neko pokušava ubijediti jednog ot tih medicinskih radnika da je korona izmišljena u laboratoriji, kako se stvara panika bez veze, kako to nije ništa drugo nego gripa i kako neko hoće samo da zaradi na vakcini…

E, pa sad, nisam dovoljno stručna da tvrdim dali je korona vještački proizvod ili nije, ali znam dovoljno, a i vidim svojim očima, da i nije baš isto k’o i gripa… Lično ne vjerujem ni u kakve zavjere, jer znam da vijekovima ljudsku vrstu ubijaju razni virusi i bakterije, kao na primjer tuberkuloza. Tuberkulozu niko nije izmislio ni u kakvoj ladoratoriji, i niko ne vjeruje drugačije. Vakcina je spasila milione ljudi od tuberkuloze, i danas je jako rijedak slučaj oboljelih. E, sad… ako ne osporavamo Tuberkulozu kao prirodni fenomen, zašto osporavati koronu. Naravno da će neko zaraditi na vakcini… Pa neko zarađuje i na kruhu koji svaki dan kupujemo, i na tableti za visok pritisak, i na insulinu. Ali, u isto vrijeme, spašavaju živote. Lično ne mogu dočekati da vakcina protiv ovog opakog virusa izađe na tržište, pa da prestanem gledati kako se oboljeli pate.

Pa, ko hoće, neka nastavi donositi svoje ” stručne” zaključke, zapaljeni dosadom, uz svoje tv ekrane, donesene uz pomoć FB i Google. I molim vas da sa tim “stručnim” zaključcima ne zamarate one koji žrtvuju sebe da bi spasili druge, i koji su svojim očima vidjeli strahote ovog virusa!”

Jasna Lemeš-Filipović

Related posts

Važna obavijest!: Putnici za Njemačku ne mogu ući u avion bez negativnog testa

Urednik BiH Info Desk

(VIDEO) Nakon novih mjera za strance povećan promet na graničnim prijelazima BiH

Urednik BiH Info Desk

Čestitka Željka Komšića dijaspori povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Editor

Leave a Comment