BiH dijaspora

VM BiH: Aerodrom Sarajevo otvoren naredna dva dana za povratak bh. državljana iz Britanije i Švedske

banner

Vijeće ministara BiH danas je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donijelo Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. aprila 2020. godine međunarodnim avionskim letom London– Sarajevo – Podgorica – Sarajevo – London. Putnici, koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.

U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo – London.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. aprila 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo – Geteborg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.

Patria

Related posts

Prag: Pjesma ” Može On” bh. repera AL. N. na šaljiv način tretira međusobni odnos dijaspore i domicilnog stanovništva

Urednik BiH Info Desk

Profesorica Amra Šabić-El-Rayess iz New Yorka: Amerika me sve više podsjeća na BiH uoči rata

Editor

IGK: Oštro osuđuje dodjeljivanje novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ novinarki Kristini Ljevak

Editor

Leave a Comment