BiH dijaspora

Povratnici iz Austrije u karantenskom prostoru Graničnog prijelaza Izačić

banner

Državljani Bosne i Hercegovine koji su bili na privremenom radu ili studiju u Austriji, rano jutros su stigli na Granični prijelaz Izačić kod Bihaća. Potvrđeno je kako je 45 osoba trenutno smješteno u karantenskom prostoru nedaleko od graničnog punkta, te da su završeni svi ljekarski pregledi.

Kantonalna organizacija Crvenog križa osigurala je pokrivače i prehrambene obroke, dok su Oružane snage BiH i Federalna uprava civilne zaštite ranije pripremili šatore, toalete i sanitarni čvor.

 – Na Graničnom prijelazu Izačić pregledano je svih 45 osoba, koje su trenutno smještene u šatorskom karantenu. Među njima  je 17 građana iz Unsko-sanskog kantona i oni će najvjerovatnije biti prevezeni u prinudni izolatorij u Medresi “Džemaludin ef. Čaušević” u Cazinu, čim se dobiju odobrenja i uputstva  Federalne uprave civilne zaštite – rečeno je iz Štaba civilne zaštite USK.

Istaknuto je i da će građani iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine vjerovatno biti transportovani u kantonalne izolatorije, odnosno područja svojih prebivališta.

Muhamed Sadiković, FENA

Related posts

Chicago: Održana komemorativna biciklijada za Srebrenicu

BHD Info Desk Administrator

Na inicijativu Bošnjaka bajram priznat kao praznik u školama u St. Louisu

BHD Info Desk Administrator

Mia Marić odbranila doktorat u Manchesteru i postala najmlađa doktorica nauka iz BiH

Editor

Leave a Comment