BiH dijaspora

Novo!: U karantin na ulasku u BiH ne idu teško oboljele osobe, vozači, piloti…

Na današnjoj hitnoj elektronskoj sjednici Federalne štaba civilne zaštite (FŠCZ) dopunjena je naredba u kojoj se na bh. graničnim prijelazima na teritoriji FBiH iz obavezne mjere karantina po rješenju Federalnog ministra zdravstva izuzimaju i teško oboljele osobe u medicinskom transportu.

Riječ je o dijelu jučer (10. april) donesene naredbe Federalnog štaba za sve osobe koje ulaze u BiH na graničnim prijelazima: Međunarodni aerodrom Sarajevo, Orašje, Velika Kladuša/Maljevac, Bosanski Šamac, Kamensko, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I, Neum II, Ivanica, Izačić i Bijača.

“Tako se naredba u tački 6. mijenja i glasi da se “od primjene ove naredbe izuzimaju vozači, mašinovođe, piloti i kabinsko osoblje u međunarodnom prometu, teško oboljele osobe u medicinskom transportu, zatim, osobe u pograničnom kretanju i prekogranični radnici”, naveli su iz FŠČZ-a.

Podsjećamo, jučer je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao da više nema rješenja o kućnoj izolaciji na graničnim prijelazima, te da će odluku o karantinu donositi federalni ministar zdravstva, a osobe koje ulaze u BiH ići će u kantonalne karantine i bit će im onemogućeno kretanje.


Related posts

Tania Valeria Raguž: Prerano je otišla diplomatkinja koju su svi beskrajno voljeli

Stuttgart: Sead Selmanović o svom bezuspješnom pokušaju da dođe do Bosne i Hercegovine

Editor

EU usaglasio „Covid-pasoše”, bit će na snazi 12 mjeseci

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment