Moj stav Pogledi

Predizborna korona

banner

Zvuči nevjerovatno ali parametri pokazuju: Bosna i Hercegovina u borbi sa koronom bilježi izuzetne ako ne i fantastične rezultate. Ukupan broj oboljelih u odnosu na broj stanovnika, broj smrtnih slučajeva, broj pacijenata na respiratorima i ko zna kakvi još parametri stavljaju BiH u vrh uspješnih zemalja. Statistika, koju zlobnici definišu kao tačan zbir netačnih podataka ili netačan zbir tačnih podataka, pokazuje da je broj oboljelih po broju stanovnika najniži u regiji i da su razvijene evropske zemlje, u borbi sa koronom, daleko ali zaista daleko iza Bosne i Hercegovine.

I dok se evropske zemlje bore da ublaže posljedice nadolazeće recesije, i kako riješiti problem nadolazećih miliona nezaposlenih, podaci koji kruže Briselskim hodnicima Evropske Unije ( uporedjuje se podaci svih evropskih zemalja)  kazuju nevjerovatno – gubitak radnih mjesta, broj ugašenih firmi i opšti pad standarda, medju najmanjim je u, pogadjate, Bosni i Hercegovini!

Upravo ovi rezultati na papiru, uvjetovali su pohvalu Svjetske zdravstvene organizacije i `pomoći` MMF Bosni i Hercegovini. 

I dok se gradjanima Evrope skoro svakodnevno obraćaju ministri i premijeri, u čijoj pozadini stoje ili sjede vrhunski virolozi, naučnici svjetskog nivoa koji o virusima i pandemijama znaju sve i malo više od toga, narodima u BiH se po regijama obraćaju postavljeni i podobni, čije znanje, obrazovanje i stručnost kod većinske publike otvara čitav niz pitanja i nekad opravdanih dilema. I za divno čudo – oni imaju rezultate ili bolje rečeno iza njihovog rada stoje parametri koje su, da li je to više bitno, oni sami kreirali. 

I sve ovo bilo bi za ponosa i čestitanja da nije straha. I to ne samo straha da se korona na razmaše ili pritaji pa ponovo bukne, već straha da će vladajuća garnitura iskoristiti navedene pokazatelje i kao pobjednik izaći pred uplašene mase. U svemu će imati i podršku Evrope i svijeta jer je, parametri ne lažu, uspjela izaći kao pobjednik. Narodne mase bit će sretne jer su zahvaljujići vodji ostale u životu, uhljebljenima će biti zagarantovana primanja,  a eventualni razlog za promjene bit će iza nas. 

I tako ponovo u krug, do neke nove izolacije.

Zlatan Medarić / Nizozemska

Related posts

Novi skandal ministrice Turković / Pokušala ući u Njemačku sa falsifikovanim PCR testom?

Editor

Ibrulj: Problem bh. nogometa je nedostatak konkretnog plana i programa razvoja

Država Srbija kada otima i krade ide brzo-kada treba vratiti to im teško pada: Podunavski Nijemci bore se za povrat svoje djedovine

Leave a Comment