BiH dijaspora

BIR TV: Prvog dana ramazana počinje emitiranje televizije Islamske zajednice u BiH

banner

Islamska zajednica (IZ) u BiH će u petak, prvog dana ramazana 1441. hidžretske godine, odnosno 24. aprila u 12 sati, početi s emitiranjem televizijskog programa na kanalu BIR TV, koji će biti dostupan putem BH Telecom i Telemach kablovskih operatera.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Njeno pokretanje početkom mjeseca ramazana ima poseban značaj, jer je ramazan mjesec posebne duhovnosti, intenzivne vjerničke predanosti ibadetima posta, teravih-namaza, mukabela, zajedničkih iftara i posebnih ramazanskih ugođaja.

Zbog trenutnog stanja, većina ovih aktivnosti će se nažalost odvijati u znatno izmijenjenim okolnostima. Pokretanjem televizijskog kanala Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima sa članovima porodice i prijateljima.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) Bosne i Hercegovine je 17. aprila Islamskoj zajednici – Media centru d.o.o., Društvu za radio, televizijsku i izdavačku djelatnost, izdala desetogodišnju dozvolu za televizijsko emitiranje putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža.

BHDINFODESK

Related posts

Portal BHDINFODESK dobitnik zahvalnice Bosanskog Akademskog Društva u Austriji

Editor

Sarajevo: Predstavljen novi vodič za investitore u Bosnu i Hercegovinu

Urednik BiH Info Desk

IX – festival poezije “Balkansko veče poezije” – Skoplje

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment