BiH dijaspora

Ambasada BiH u Ljubljani: Obavještenje bh. državljanima sa dvojim državljanstvom

banner

Obavještenje BH državljanima sa putnim ispravama Republike Hrvatske, Republike Srbije i Kraljevine Švedske

Obavještavaju se BH državljani sa dvojim državljanstvom:

  1. Koji nemaju nikakvu ispravu Bosne i Hercegovine, a žele povratak u BiH da se mogu obratiti Ambasadi Bosne i Hercegovine u Ljubljani za izdavanje putnog lista. Prilikom predavanja zahtjeva obavještavamo vas da će se vršiti provjere u Centralnom registru i to bazi podataka o JMBG, prebivalištu, izdatim ličnim ispravama i izdatim ličnim kartama nakon čega će biti utvrđeno da li se isti nalaze u Centralnom registru državljana Bosne i Hercegovine. Prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu istu su dužni da što prije izvade putnu ispravu Bosne i Hercegovine.
  2. U slučaju da osoba posjeduje ličnu ispravu Bosne i Hercegovine, a putuje sa putnom ispravom zemlje sa kojojm BiH ima sklopljen Sporazum o dvojnom državljanstvu (R. Hrvatske, R. Srbije ili Kraljevine Švedseke), a žele povratak u Bosnu i Hercegovinu isti će im biti omogućen. Osoba koja želi povratak dužna je predočiti pasoš jedne od navedenih zemalja, kao i osobnu iskaznicu (izdatu poslije mjeseca aprila 2013. godine jer je tada vršena provjera upisa u matičnim knjigama rođenih i državljana Bosne i Hercegovine).

OBAVJEŠTENJE ZAPOSLENIM U R. SLOVENIJI

Svi zaposleni u Republici Sloveniji, a koji su državljani Bosne i Hercegovine, koji su ostali bez radnog odnosa, privremeno ili stalno, ili imaju problema sa radnim odnosom u Republici Sloveniji, osim sto se mogu obratiti nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, mogu se obratiti i Delavskoj svetovalnici Republike Slovenije.

Telefon 01/ 43 41 293

Besplatan telefonski broj 080 14 34

E-mail: info@delavskasvetovalnica.si

Related posts

Zavijorila se zastava Bosne i Hercegovine u američkom gradu Utica

BHD Info Desk Administrator

Sarajka Emma Golijanin na Floridi gradi uspješnu karijeru

Urednik BiH Info Desk

Njemačka: Saša Stanišić nikada ne bi postao pisac da nije bilo Wernera Fontiusa

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment