BiH dijaspora

Država se smilovala: BiH državljani umjesto avionom vraćaju se danas autobusom iz Nizozemske

Državljani Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Nizozemskoj, a kojima Vijeće ministara BiH nije dozvolilo povratak u državu, trebali bi danas u poslijepodnevnim satima krenuti nazad u našu zemlju.

– Konačno smo dobili sve dozvole, odobren nam je povratak i danas bi trebali krenuti. Koliko mi je poznato, krenuće nas oko 40. Autobus kojim bi se trebali vratiti u zemlju već je stigao u Nizozemsku. Danas poslijepodne trebao bi krenuti iz Rotterdama, potom pokupiti naše ljude u Amsterdamu, Utrechtu, i u još nekim gradovima, a onda krenuti za BiH, ispričala je za portal MojaBiH vidno radosna Medina Durek, jedna od žena koja se nadala da će biti u avionu koji je 9. aprila poletio iz Nizozemske prema Sarajevu kako bi evakuisao državljane te zemlje iz BiH.

Kao što je poznato, na prijedlog MInistarstva sigurnosti, Vijeće ministara je tada donijelo odluku da avion može doći po državljane Nizozemske, ali nije odobreno da pri dolasku u njemu budu državljani BiH koji su se zatekli u Nizozemskoj.

Radi se uglavnom o ljudima koji imaju prebivalište u BiH, a koji su prije početka pandemije koronavirusa otišli posjetiti rodbinu ili prijatelje u Nizozemskoj, ili su u tu zemlju otišli turistički.

BHDINFODESK

Related posts

Čikago: Uskoro spomenik žrtvama genocida u Prijedoru

Drammen: Održani tradicionalni susreti Bošnjaka u Norveškoj

Editor

Ella Čolić: Bez obzira gdje živim, svoj bosanski identitet ne gubim

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment