Društvo

SIPA provjerava nabavku respiratora

banner

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pokrenula je određene aktivnosti na provjeri nabavke 100 respiratora iz Kine od kojih je 80 stiglo u BiH u subotu. 

“SIPA vrši provjere u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranju novca i finansiranju terorističkih aktivnosti. Ne postupamo po nalogu Tužilaštva KS, nego smo nakon medijskih saznanja o ovom slučaju i u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, a poštujući Zakon o sprečavanju pranja novca pokrenuli određene aktivnosti, kazao je Luka Miladinović za Fokus, dodajući da ne može iznijeti konkretnije detalje.

Firma “FH Srebrena malina” d.o.o. iz Srebrenice, koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića dobila je posao nabavke respiratora za zdravstvene ustanove u FBiH, za što joj je uplaćeno 10.5 miliona KM.

Ovu informaciju vlasti su pokušale sakriti, jer je Fokus. ba već desetak dana tražio na svim relevantnim adresama odgovor o tome da li je ova firma dobila ugovor o nabavci respiratora, ali niko nije želio odgovoriti, sve dok za naš portal iz UIOBiH nisu potvrdili da je informacija istinita, o čemu smo već pisali.

Patria

Related posts

PLAMEN ŽIVOTA U SRCU VIKICE ČAĐO

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne) leti 35/ 207 „STENMARKOVA JE OVO ZEMLJA…“

Editor

Ortoped Marko Ostojić je učio u velikom Chelseaju, a sad se vratio u svoju domovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment